Australien hærget af brande: - De er virkelig farlige

Det slår slemt til i Australien, hvor farlige brande i naturen har medført, at flere byer i landet har måttet evakuere borgerne

Følg Krig & katastrofer

De såkaldte 'bushfires,' (brande i naturen) er kendt som et farligt fænomen i Australien.

I øjeblikket står det dog ekstra slemt til i landet, og derfor har flere byer været nødsaget til at evakuere sine borgere, mens folk samtidig opfordres til at flygte fra landet.

Der er ifølge Reuters tale om 17 farlige brande i naturen, og derudover er der op mod 50 steder, som på nuværende tidspunkt står i mindre flammer ifølge nyhedsbereauet.

Det er især i den store nordøstlige delstat Queensland, at brandene i øjeblikket hærger over det australske landskab. Allerede i slutningen af september kæmpede brandmænd i delstaten mod de voldsomme flammer som følge af brandene.

Artiklen fortsætter under billedet:

Det er især skyer som disse, som borgerne i øjeblikket bliver mødt af i Australien. Foto: Sharon Heyme/Ritzau Scanpix
Det er især skyer som disse, som borgerne i øjeblikket bliver mødt af i Australien. Foto: Sharon Heyme/Ritzau Scanpix

De farlige brande i naturen er dog på nuværende tidspunkt ved at sprede sig, og en farlig luftfugtighed bevæger sig ind over den nordlige kyst ved Port Macquarie, som ligger omkring 400 kilometer fra Sydney.

Derfor opfordrer brandvæsenet New South Wales Rural Fire Service til, at man omgående flygter fra de udsatte områder eller søger ly og holder alle døre og vinduer lukkede.

- De her brande er virkelig farlige. Hvis du er i nærheden af brandene, er dit liv i fare, og derfor er du nødt til at reagere for at beskytte dig selv, siger en talsmand fra NSW Rural Fire ifølge Reuters.

Tidligere på måneden blev flere mennesker dræbt i Australien som en konsekvens af de farlige brande. Det formodes samtidig, at det er en af de værste sæsoner med brande i naturen nogensinde i landet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+