Avis: Pilot forsøgte at sparke sig ind i cockpittet

Kun den ene af piloterne var i cockpittet umiddelbart før styrtet, skriver New York Times

Franske myndigheder bjergede hele onsdagen lig væk fra ulykkestedet i Alperne. Nu tyder nye oplysninger på, at kommunikationen - eller mangel på samme - gennem en låst dør til cockpittet kan have haft noget at gøre med styrtet. (Video: Jakob Jørgensen)

Den ene af piloterne på det nedstyrtede Airbus fly i Alperne befandt sig slet ikke i cockpittet umiddelbart før styrtet.

I følge optagelser på den fundne cockpit voice recorder forsøger piloten at trænge ind i cockpittet. Først ved at banke på døren. Til sidst forsøger han at sparke den låste dør ind.

Det skriver den amerikanske avis New York Times, som citerer en kilde, der er placeret i efterforskningen.

Døren til cockpittet er altid låst for at forhindre blandt andet terroristerne trænge ind.

Det skal understreges, at oplysningerne ikke er bekræftet fra officielt hold.

Banker først på døren
- Piloten uden for banker svagt på døren, men der kommer ikke noget svar. Derefter slår han hårdere på døren, og der er intet svar. Der kommer aldrig et svar, siger kilden til avisen.

Kilden, der ønsker anonymitet, oplyser også:

- Du kan høre, at han forsøger at sparke døren ind. Vi ved endnu ikke, hvorfor en af mændene gik ud. Men det ligger fast, at lige før flyvningen ender, er den anden pilot alene, og han åbner ikke døren, siger kilden.

Ukendt hvem der gik
Det fremgår ikke at udtalelserne til avisen, hvem af piloterne der angiveligt har forladt cockpittet umiddelbart før flyet fra Germanwings flyver ind i bjergvæggen.

Airbus 320 flyet befandt sig over den franske kyst på vej fra Barcelona til Düsseldorf, da det pludselig begyndte at tabe højde.

Ifølge kilden var der en helt almindelig og professionel tone mellem kaptajn og 2. piloten om bord på flyet.

I følge kilden er der ingen forklaring på, hvorfor piloten forlod cockpittet.

Personlige forhold skal checkes
Flystyrtet, der kostede 150 personer livet, er fortsat et mysterium. Mange teorier har været fremme, men der er ikke kommet en officiel forklaring fra den franske havarikommission, som står for efterforskningen.

En del af efterforskningen knytter sig også til at undersøge piloternes fortid, og om de har haft personlige problemer op til flyvningen. Der har endnu ikke været noget fremme om denne del af efterforskningen.

Heller ikke piloternes navne er offentliggjort.

1 af 2 Foto: Jakob Jørgensen
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere