Aylans far et år efter: - Intet er blevet ændret!

Ikke meget er ændret, siden det tragiske billede af den 3-årige Aylan Kurdi blev verdenskendt, mener drengens far

En politimand bærer liget af Aylan Kurdi væk fra stranden. (Foto: AP)
En politimand bærer liget af Aylan Kurdi væk fra stranden. (Foto: AP)

Fotografiet af treårige Aylan Kurdi med rød bluse og blå bukser, livløs i strandkanten, blev et symbol på den livsfarlige rejse, som desperate flygtninge begiver sig ud på, når de tager turen mod Europa.

Billedet af den druknede dreng kom til at præge flygtningedebatten i Europa og var med til at sætte flygtningekrisen øverst på den internationale dagsorden.

Samfund Husker du lille Aylan Kurdi? Sådan har hans familie det i dag

Men et år er nu akkurat gået, og ingenting har reelt ændret sig, mener faderen Abdoullah Kurdi, der nu bor i Irak. Udover at miste sin yngste søn, omkom hans anden søn og hustru. 

- Politikerne sagde efter min families død: Aldrig igen!

- Alle påstod, at de ville gøre noget efter billederne, fordi de havde rørt dem så meget. Men hvad sker der nu? Folk dør stadig, og ingen gør noget som helst, siger han ifølge det tyske medie Bild.

 

Han opfordrer samtidig flygtninge til ikke at tage den samme rejse, som han gjorde med sin familie.

- Jeg vil gerne sige til flygtningene i flygtningelejre, at de ikke skal begive sig ud på den rejse. Det er simpelthen for farligt. Det er ikke det værd, siger han.

Billedet af Aylan står i øvrigt ikke længere alene. For nylig dukkede der et nyt chokerende billede op af en 5-årig syrisk dreng, som var hårdt ramt efter en eksplosion.

  Foto: Aleppo Media Center via AP Krig & katastrofer Dette billede af femårige Omran går verden rundt

Den kun 3,5-årige Omran måtte lørdag sige farvel til sin bror. Foto: AP Samfund Omrans billede gik verden rundt: Nu er hans bror død