Belgisk politi slår til mod terrormistænkte

Myndighederne måtte løslade hovedparten af de 16 anholdte på grund af manglende beviser

Belgiske antiterrorsoldater holder vagt foran fængslet i Bruxelles, hvor flere af de anholdte blev kørt til. Senere blev hovedparten af de anholdte løsladt. (Foto. AP)
Belgiske antiterrorsoldater holder vagt foran fængslet i Bruxelles, hvor flere af de anholdte blev kørt til. Senere blev hovedparten af de anholdte løsladt. (Foto. AP)

Belgisk politi slog mandag til mod to forskellige grupper af muslimske ekstremister, der blandt andet sættes i forbindelse med terrorgrupper i Syrien.

I første omgang arresterede myndighederne 16 personer i en række belgiske byer, men hovedparten måtte efterfølgende løslades, skriver Associated Press.

Ifølge myndighederne samarbejdede de to grupper. Den ene gruppe består angiveligt af et halvt dusin tjetjenere, der benyttede chat-applikationen WhatsApp til at planlægge terror.

Amerikanske myndigheder hjalp Belgien med at få fingrene i de elektroniske beskeder, men alle anholdte måtte alligevel løslades på grund af manglende beviser.

Den anden gruppe bestod ifølge myndighederne af tidligere Syrien-krigere, der alle var hjemvendt med krigsskader. Her blev to anholdt, mens tre andre efterlyses.

Denne gruppe er under mistanke for at ville rekruttere og sende folk til borgerkrigen i Syrien for at kæmpe som soldater for forskellige jihad-grupper.

Belgien er et af de europæiske lande, hvor flest unge muslimer er rejst til Syrien for at kæmpe for blandt andet terrorbevægelsen Islamisk Stat.

15. januar forhindrede belgiske antiterrorenheder et formodet terrorangreb, da de skød og dræbte to mænd og sårede en tredje.