Bergs tidligere chef: Han var god til sit job

Flytragediens danske offer arbejdede med byggestyring

Søren Berg havde dette billede på sin Linkedin-profil. Foto: Privat
Søren Berg havde dette billede på sin Linkedin-profil. Foto: Privat

Søren Berg, der var uddannet fra Odense Teknikum, var det danske offer for flytragedien, der kostede 150 mennesker livet, da andenpiloten på en Airbus 320 tirsdag styrede Germanwings-flyet ind i en fransk bjergside.

- Jeg ansatte Søren Berg, da jeg var direktør i Landmark A/S, fortæller Søren Palmelund, hvis stemme er tydeligt rystet.

- Ja, det er kun en halv time siden, jeg har fået at vide, at det var ham, der var ombord. Det blev jeg selvfølgelig ked af at høre.

Søren Berg skriver på sin LinkedIn-profil, at han arbejdede for Landmark fra 2007-2009.

Venlig og dygtig

- Han var her ikke så længe. Han arbejdede med byggestyring og var god til det, siger Søren Palmelund, der fortæller, at Søren Berg i sin tid i firmaet primært styrede byggeriet af Advice House, som er en markant kobberfarvet bygning udenfor Vejle, der er ejet af tyggegummi-giganten Bagger-Sørensen Group.

Den korte ansættelse i Landmark skyldtes, at firmaet gik konkurs. Kombinationen var finanskrise og byggeri var en dårlig cocktail.

- Ja, det havde bestemt ikke noget med Søren at gøre, at firmaet gik konkurs. Han var en utrolig venlig og dygtig fyr, siger Søren Palmelund.

Rystende nyt

Samme karakteristik kommer fra Jørgen Andersen, der er direktør for Lysholtparken, som står for driften af Advice House.

- Søren Berg var seriøs, vellidt og utrolig rolig.

En byggeleders hverdag kan være meget stressende, når man har ansvaret for, at et millionbyggeri skrider planmæssigt frem og man skal sørge for, at arkitektens visioner bliver omdannet til stål, glas og mursten. Men Søren Berg rystede aldrig på hånden under opførslen af Advice House.

- Han var et samlende menneske. Søren udstrålede en naturlig respekt. Han var selv altid godt forberedt og vandt folks tillid. Han behøvede ikke skælde ud for at få tingene til at køre, siger Jørgen Andersen, der er rystet over nyheden om Søren Bergs voldsomme død.

Flyttede til udlandet

Efter tiden i Landmark fortsatte Søren Berg sin karriere i Lego og siden Rockwool med byggerier i henholdsvis Tjekkiet og USA, inden han sidste år flyttede til Barcelona. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev Søren Berg 60 år gammel, inden Andreas Lubitz tog ham og resten af de ombordværende på Germanwings Flight 9525 med i døden.

Læs mere om nogle af ofrene for Andreas Lubitz' handling herunder ved at trykke på de farvede felter på grafikken. De dræbtes placering i flyet er rekonstrueret efter den passagerliste fra flyet, som flere internationale medier er kommet i besiddelse af.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sådan foregik flystyrtet (Videografik: Ritzau)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere