Berygtet Israel-hader meldes dræbt i Damaskus

Samir Kuntar dræbte i 1979 en israelsk far og hans datter. Nu er han omkommet under luftangreb i Syrien

En af de mest forhadte personer i den israelske offentlighed er angiveligt blevet dræbt i Syriens hovedstad, Damaskus.

Det drejer sig om den libanesiske militante leder Samir Kuntar, som tilbage i 1980'erne blev dømt for i 1979 at have dræbt en israelsk familiefar i overværelse af dennes fireårige datter. Derefter dræbte Kuntar datteren samt to andre personer ifølge Reuters.

Nu er Kuntar - mangeårigt medlem af den militante Hizbollah-bevægelse - angiveligt selv blevet dræbt under et raketangreb i Damaskus natten til søndag.

Det siger personer, der støtter den syriske regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To opslag på Facebook bekræfter tilsyneladende oplysningen.

- Hans lig er blevet transporteret til et hospital for kort tid siden, står der på en Facebook-profil fra de De Nationale Forsvarsstyrker (NDF) i Jaramana (distrikt i Damaskus, red.), som Kuntar menes at have tilsluttet sig.

Desuden bliver han hyldet af sin bror i et andet opslag. Der gives ingen detaljer om Samir Kuntars død, men han omtales som en martyr.

- Med stolthed begræder vi lederen Samir Kuntars martyrium, og vi er beærede over at tilslutte os martyrfamilier, skriver broderen Bassam Kantar.

Ud over at være en del af den bevæbnede enhed, der støtter Syriens præsident Bashar al-Assad, er det uklart, hvilken rolle Samir Kuntar har spillet i krigen i landet.

Det er også uvist, hvem der står bag det raketangreb mod en ejendom i Jaramana, som skulle have kostet Kuntar livet. Syriens statsmedier påstår, at "terroristgrupper" står bag, mens andre ifølge Reuters siger, at Israel udførte angrebet.

- To israelske kampfly gennemførte aktionen, der havde en bygning i Jaramana som mål, skriver NDF på Facebook.

Israel har gennemført adskillige angreb i Syrien, siden krigen brød ud i 2011. Som regel har våbendepoter været mål for de israelske angreb. Israel har begrundet de militære aktioner med, at våbnene var tiltænkt Hizbollah - Israels mangeårige fjende i nabolandet Libanon.

Samir Kuntar blev i 2008 løsladt i forbindelse med, at Israel udvekslede fem fanger med ligene af to israelske soldater.

Kuntar blev modtaget som en helt efter sin løsladelse, hvilket vakte afsky i Israel.

- Jeg har ondt af de mennesker, som i dag fester over frigivelsen af sådan et dyr, som knuste kraniet på en fireårig pige, var daværende premierminister Ehud Olmerts kommentar til de festligheder, som brød ud blandt Hizbollah-tilhngere i Libanon.