Berygtet præsident indtager sønderbombet syrisk storby

Ifølge observatorie er kun en lille lomme i den vestlige udkant af Aleppo på oprøreres hænder

Her Bashar al-Assad, lykønsker i en videoudtalelse syrerne med befrielsen af byen Aleppo. Video: AP

Det syriske regime har nu kontrol over hele den krigsramte by Aleppo.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Præsident Bashar al-Assads styrker har indtaget den østlige del af byen, efter at den sidste bus med oprørere er blevet kørt væk fra området, lyder det fra observatoriet.

Det betyder, at kun en lille lomme i den vestlige udkant af byen er på oprøreres hænder.

Det er ikke mange dage siden, at Bashar al-Assad på en tv-tale til nationen selv udråbte sig som sejrherre over den tidligere oprørskontrollerede by.

I talen fortalte Bashar al-Assad, hvordan de sidste terrorister var blevet drevet ud af byen, og hvordan 'tillykke' ikke er et stort nok ord.

- I dag bliver der skrevet historie, og den bliver skrevet af alle syriske borgere. Det begyndte ikke i dag. Det begyndte for seks år siden, da krisen og krigen mod Syrien begyndte, siger han i videoen, der er lagt ud på præsidentkontorets profil på Twitter.

Aleppo i det nordlige Syrien har i fire år været delt mellem regeringen i vest og oprørsstyrker i øst. Men de seneste dage har den syriske regeringshær generobret stort set hele den østlige del.

Efter fire års kampe er byen bombet sønder og sammen i krigshandlingerne, hvor både tøndebomber og kemiske våben er blevet brugt.

Krig & katastrofer Assad: Tillykke Aleppo