Bilbombe og raketangreb dræber to betjente i Tyrkiet

Ifølge tyrkiske sikkerhedskilder er det militante fra PKK, der står bag angrebet, som har efterladt to døde

Et tilsyneladende koordineret angreb har tidligt fredag morgen dræbt to politibetjente og såret 35 andre personer i Tyrkiet. Angrebet fandt sted i byen Nusaybin i den sydøstlige provins Mardin nær den syriske grænse, skriver nyhedsbureauet Reuters

Ifølge nyhedsbureauet oplyser sikkerhedskilder, at der er tale om en bilbombe samt et raketangreb. Kilderne mener desuden at vide, at det er militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står bag angrebet.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet.

CNN Türk skriver, at der er tale om 14 sårede, og at der er flere civile iblandt.

Angrebet kommer, dagen efter at to kvindelige militante fra Det Revolutionære Folks Befrielses Partifront (DHKP-C) angreb en bus med betjente foran en politistation i Bayrampasa i udkanten af Istanbul.

Ingen betjente kom noget til under torsdagens angreb. De to kvinder fra den venstreorienterede, militante kurdiske gruppe blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

Antallet af angreb mod tyrkiske sikkerhedsstyrker er taget til, idet volden er blusset op i den sydøstlige del af landet, der er overvejende kurdisk. Det er sket, siden en våbenhvile mellem militante fra PKK og regeringen kollapsede i juli sidste år.

I februar dræbte en selvmordsbomber 29 mennesker i den tyrkiske hovedstad, Ankara. Han sprængte sig selv i luften i et lyskryds mellem to militærbusser.

Den kurdiske gruppe TAK har taget skylden for selvmordsangrebet i Ankara, men det har premierminister Ahmet Davutoglu afvist. Han insisterer på, at angrebet blev udført af et medlem af de kurdiske YPG-styrker i samarbejde med PKK.

PKK, der anses for at være en terrorgruppe af Tyrkiet, USA og EU, lancerede for mere end tre årtier siden et væbnet separatistisk oprør mod Tyrkiet. Siden er flere end 40.000 mennesker, hovedsageligt kurdere, blevet dræbt i konflikten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere