Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bilbombe sårer adskillige ved politibygning i Tyrkiet

Myndighederne beskylder PKK for at have udført angreb i byen Cinar, der ligger i kurdiskdomineret provins

En bilbombe har natten til torsdag såret mindst 22 personer ud for en politistation i Cinar i den sydøstlige del af Tyrkiet, rapporterer lokale medier ifølge BBC.

Myndighederne beskylder militante fra den forbudte kurdiske arbejderbevægelse, PKK, for at stå bag angrebet, der ifølge ubekræftede forlydender også har kostet en kvinde og et barn livet.

Ingen har dog foreløbigt taget skylden for angrebet, der kommer, knap to døgn efter at Tyrkiets største by, Istanbul, tirsdag blev ramt af et selvmordsangreb, som blandt andet kostede ti tyske turister livet.

Ifølge tyrkiske medier er bomben natten til torsdag udløst ved indgangen til bygningen, der er et politihovedkvarter i den uroplagede Diyarbakir-provins, som grænser op til Syrien og Irak.

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan blev bomben fulgt op af et angreb med skydevåben og raketter, skriver AFP.

Provinsen, der hovedsageligt bebos af kurdere, har de seneste måneder oplevet sammenstød mellem PKK-militante og den tyrkiske hær.

En våbenhvile mellem parterne brød i juli sidste år sammen, og siden er adskillige personer blevet dræbt i sammenstød og bombeangreb i provinsen.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen