Billeder af hans søn gik verden rundt: Her er hans julebudskab

Abdullah Kurdi har mistet sin familie, efter at de forsøgte at krydse Middelhavet

Her fortæller Peter Bouckaert, nødhjælpschef og krisekoordinator ved Human Rights Watch om den 3-årige dreng Aylan. (Video: Thea Pedersen)

Billederne er den druknede dreng Aylan gik verden rundt og blev for mange et symbol på den flygtningekrise, som vi netop nu står overfor.

Nu står hans far, Abdullah Kurdi, frem på den britiske tv-kanal Channel 4 for at dele sit julebudskab med resten af verden.

Både treårige Aylan og femårige Galip skyllede op på den tyrkiske strand onsdag. 
(Foto: AP) Krig & katastrofer Aylans far: Mine børn er et 'wake-up call' til verden

- Jeg vil gerne hjælpe børn. For de ved ingenting om livet - udover at grine og lege. Det er alt, de ved. Så det er et problem, hvis vi ikke holder øje med dem og tager os af dem, siger Abdullah Kurdi i klippet og fortsætter:

- Mit budskab er, at jeg gerne vil have hele verden til at åbne dens døre for syrere.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Liget af tre-årige Aylan skyllede op på stranden i Bodrum i Tyrket. Familien, som bestod af far, mor og to børn, havde forsøgt at krydse Middelhavet fra Tyrkiet med kurs mod den græske ferieø Kos. Båden kæntrede kort efter, de var sejlet fra Tyrkiet. Begge sønner og deres mor druknede. Tilbage står Abdullah Kurdi. 

Billedet af tre-årige Aylan er gået verden rundt. (Foto: Scanpix/AFP/Nilufer Demir) Krig & katastrofer Faster i gråd til Ekstra Bladet: Jeg ville ønske, jeg ikke havde betalt smugleren

Familien flygtede fra den tyrkiske grænseby Kobane. Her har de kurdiske soldater længe kæmpet mod Islamisk Stat. Planen var at skulle til Sverige eller Tyskland. Det fortæller Abdullah Kurdi i klippet fra Channel 4.

Han fortæller videre, at han selv begravede sin familie i sin hjemby Kobane. Den by, som familien flygtede fra. Men han er glad for at han fik lov til det, fortæller han i tv-klippet.

Billedet af den druknede Aylan er gået verden rundt og er nærmest blevet et symbol på flygtningekrisen. (Foto: AP) Krig & katastrofer Verden græder - nu bliver Aylan begravet

- På denne tid af året vil jeg gerne bede jer alle om at tænke på den smerte, som fædre, mødre og børn, som leder efter fred og sikkerhed.

Abdullah Kurdi slutter sin tale af med at ønske alle et godt nytår.

TV-klippet kan ses her. Der advares mod stærke billeder.

Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: AP/ Privat) Samfund Strandtragedie: Dette var familiens drøm