Billederne afslører: Så smadret er krigsskib efter sammenstød

Luftoptagelser viser med al tydelighed, at der var knald på, da en amerikansk destroyer og et handelsfartøj stødte ind i hinanden

Se det voldsomme sammenstød her. Video: AP

Mens tre personer skal være såret, er syv fortsat meldt savnede efter et tilsyneladende meget voldsomt sammenstød på åbent hav mellem det amerikanske flådefartøj USS Fitzgerald og et filippinsk handelsskib natten til lørdag lokal tid.

Det beretter nyhedsbureauet Reuters.

Sammenstødet skete sydvest for byen Yokosuka i Japan, oplyser den amerikanske flåde.

Det er fortsat uklart, hvad der forårsagede sammenstødet, hvor flådefartøjet tilsyneladende blev ramt på styrbordssiden, men voldsomt har det været, som optagelserne ovenfor indikerer.

To af de tre sårede personer, hvoraf den ene er skibets øverstbefalende og kaptajn, blev efter kollisionen evakueret og er nu på et hospital i Yokosuka. Kaptajnens tilstand er stabil, mens den anden behandles for sår og skrammer. Den tredje blev tilset om bord på skibet.

Det beskadigede skib er en amerikansk destroyer. Skibet er 154 meter langt.

Skibet tog vand ind
Flådeskibet tog vand ind tre steder, da det nogle timer efter kollisionen langsomt gav sig på vej mod havnen i Yokosuka med en hastighed på tre knob. Det blev efterfølgende eskorteret af to slæbebåde.

Der ligger en amerikansk flådebase i netop Yokosuka.

Hver ubåd i Ohio-klassen kan medbringe 24 langtrækkende atommissiler. Foto: Clifford L.H. Davis, U.S. Navy. Tæt på Her er USA's supervåben

Sammenstødet fandt sted 56 sømil fra den japanske kystby i nattetimerne.

Handelsskibet er indregistreret i Filippinerne og bærer navnet ACX Crystal. Skibet er hele 222 meter langt.

Ramt af containerskib
Den japanske tv-station NHK skriver på sin hjemmeside, at handelsfartøjet er et containerskib. Det er ikke umiddelbart klart, om der er tilskadekomne om bord på det filippinske skib.

Billeder på NHK viser det amerikanske skib, der tydeligvis er blevet ramt på styrbordssiden. Det fremgår ikke af billederne, om der er skade under vandlinjen.

Det russiske flags blå, hvide og røde farver pryder den store bygning, der er den største bygning i Arktis. 2.000 kvadratmeter større end universitet på den norske ø Svalbard og langt større end de små træhuse på den lille danske base Station Nord, som EKSTRA besøgte sidste år. Her sidder kun seks danske soldater. Foto: Det russiske forsvarsministerium. Foto Her er Ruslands nye arktiske superbase

Det er sjældent, at den slags kollisioner finder sted på åbent hav.

I maj stødte flådeskibet USS Lake Champlain dog ind i en sydkoreansk fiskerbåd.

Begge skibe var dengang i stand til fortsat at fungere ved egen kraft.

Området er en travl handelsrute for skibe, der skal til Japans to mest trafikkerede containerhavne i Tokyo og Yokohama.