Annonce:
Annonce:

Blinken er i Israel i forsøg på at styrke våbenhvile

USA's udenrigsminister er i Mellemøsten i kølvandet på 11 dages optrappet konflikt mellem Hamas og Israel

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er i Israel, hvor han vil forsøge at styrke en våbenhvile mellem israelerne og Hamas. Hans ses her kort efter landing i Tel Avivs Ben Gurion lufthavn, hvor  han blev modtaget af den israelske udenrigsminister,  Gabi Ashkenazi.
 Foto: Pool/Reuters
USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er i Israel, hvor han vil forsøge at styrke en våbenhvile mellem israelerne og Hamas. Hans ses her kort efter landing i Tel Avivs Ben Gurion lufthavn, hvor han blev modtaget af den israelske udenrigsminister, Gabi Ashkenazi. Foto: Pool/Reuters
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er i Israel, hvor han vil forsøge at styrke en våbenhvile mellem israelerne og Hamas.

Blinken skal under sit ophold både mødes med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Blinken mødes ikke med repræsentanter for Hamas, der er på både USA's og EU's terrorlister.

Det er første gang, at en højtstående repræsentant for den nye amerikanske administration under præsident Joe Biden besøger området siden magtskiftet i Washington i januar.

Den optrappede konflikt mellem Israel og Hamas kræver en stor del af Biden-administrationens opmærksomhed på et tidspunkt, hvor den ellers havde planlagt at have fokus på Kina og kampen mod klimaforandringer.

Blinken har sagt, at han vil bestræbe sig på at 'befæste våbenhvilen'. Han fortsætter fra Israel en diplomatisk offensiv i Egypten og Jordan. Han skal møde Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, i Kairo og Jordans kong Abdullah i hovedstaden Amman. Han skal også mødes med en række andre ledere i regionen.

Blinken har bekræftet USA's støtte til en tostatsløsning som den eneste holdbare vej fremad.

Blinken siger, at dette vil sikre israelerne og palæstinenserne 'det samme mål af sikkerhed, fred og værdighed'.

Formuleringen 'den samme mængde' til begge parter er øjensynligt et brud med den tidligere Trump-administration som havde mest fokus på at støtte israelerne.

Blinkens rundrejse finder sted i kølvandet på 11 dages optrappet konflikt med raketter fra den militante Hamas-bevægelse og israelske bombeangreb.

Dele af Gazastriben er jævnet med jorden, og ifølge Hamas, der kontrollerer området, er 120.000 af de to millioner indbyggere blevet fordrevet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: