Boko Haram har gjort to millioner til flygtninge

Stadigt flere nigerianer må flygte fra deres hjem og deres byer på grund af Boko Harams massakrer på civile

Over 2,1 million mennesker er nu internt fordrevne i det nordøstlige Nigeria, hvor jihadister i Boko Haram har optrappet en seks år lang voldelig kampagne, viser nye tal fra internationale organisationer.

- Den seneste stigning i antallet af angreb har bragt antallet af flygtninge op på over 2,1 millioner, efter at det tidligere var på 1,5 millioner, siger Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Over 1000 mennesker er blevet dræbt ved Boko Harams angreb siden den 29. maj, da landets nye præsident, Muhammadu Buhari, kom til magten.

De nye tal, der blev offentliggjort i den nigerianske hovedstad, Abuja, fredag, omfatter op mod en halv snes nordøstlige delstater.

Ifølge IOM har 92 procent af de fordrevne søgt tilflugt i andre bysamfund, mens resten lever i en form for lejre. Mange af ofrene bor uden tag over hovedet og mangler mad.

- Det er meget vigtigt, at det internationale samfund optrapper hjælp med mad og telte. siger Enira Krdzalic fra IOM's mission i Nigeria.

Boko Haram har dræbt mindst 15.000 mennesker siden 2009.

I de seneste uger har Boko Haram gennemført en række bagholdsangreb ind over Nigerias grænser, ligesom gruppen har stået bag en del selvmordsbombeangreb i Nigeria, Cameroun og Tchad. Mange af selvmordsangrebene har kvinder begået.

En multinational styrke på 8700 mand, der består af soldater fra Nigeria, Niger, Tchad, Cameroun og Benin, ventes snart at blive sat ind mod Boko Haram.

Bevæbnede mænd fra Boko Haram skød og dræbte snesevis af mennesker, da de i sidste weekend angreb tre landsbyer i det nordøstlige Nigeria ved at ride ind i byen på heste og skyde vildt omkring sig.

Gruppen har som mål at få sin egen islamistiske stat i det nordøstlige hjørne af Nigeria.

Gruppen har som mål at få sin egen islamistiske stat i det nordøstlige hjørne af Nigeria, der med over 182 millioner indbyggere er Afrikas mest befolkningsrige land.