Boko Haram har indledt angreb på provinshovedstad

Nigerias militante Boko Haram-bevægelse forsøger at indtage den nordøstlige storby Maiduguri, siger regeringen

Formodede medlemmer af Nigerias militante Boko Haram-bevægelse indledte natten til søndag et angreb på den nordøstlige storby Maiduguri, siger kilder i militært, i regeringen og i lokalområdet.

Tidligt søndag meldte øjenvidner for Reuters om granatnedslag og militærhelikoptere i luften over byen hvor alle ind- og udfaldsveje er blevet lukket.

- Bed for os. Vi er i fare. Det er et alvorligt angreb denne gang, siger en af byens indbyggere, Rachel Adamu.

Byen er hovedstad i delstaten Borno, og det vil være en betydelig sejr for den ultravoldelige oprørsgruppe, hvis den vinder kontrol over byen.

Boko Haram siger, at det er dens mål at oprette en islamisk stat i en del af Nigeria, hvor indbyggerne er både kristne og muslimer.

20.000 mennesker er flygtet fra Boko Haram i de seneste uger, og omkring 2000 er blevet meldt dræbt.

Nigeria er Afrikas største økonomi og har kontinentets største befolkning med omkring 175 millioner indbyggere.

De militante har gennem fem år forsøgt a destabilisere landet og kontrollerer store del af Borno og visse dele af nabodelstaterne Adamawa og Yobe.

Hærens manglende fremskridt i kampen mod bevægelsen er et stadigt større problem for præsident Goodluck Jonathan, som kæmper for at blive genvalgt ved præsidentvalget i næste måned.

Jonathan besøgte delstaten på en valgturné lørdag og oppositionskandidaten Muhammadu Buhari ventes til delstaten mandag.

Dele af det nigerianske militær har længe været mistænkt for at støtte eller samarbejde med Boko Haram, som sidste år dræbte anslået 10.000 af landets indbyggere.

Anklageren ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag er ved at undersøge de påståede massedrab, som Boko Haram menes at have begået.

Goodluck Jonathan er blevet beskyldt for at gøre for lidt for at gribe ind mod volden fra den sunnimuslimske jihadistgruppe.