Boko Haram mistænkes for bortførsel af 40 personer

Horder af islamister kom kørende i pickup-biler og snuppede unge mænd, som de har bortført til en skov

Boko Harams leder Abubakar Shekau. (Foto: AP)
Boko Harams leder Abubakar Shekau. (Foto: AP)

Den islamistiske gruppe Boko Haram mistænkes for at have taget 40 unge mænd som gidsler i en fjerntliggende landsby i det nordøstlige Nigeria nytårsaften.

Det fortæller indbyggere, som er flygtet fra den isolerede landsby.

Horder af militante stormede landsbyen Malari, snuppede mænd mellem 10 og 23 år og førte dem til en nærliggende skov Sambisa, der regnes for at være et af Boko Harams hovedkvarterer.

- De kom kørende i pickup-biler bevæbnet med skydevåben, og de samlede alle landsbyens mænd uden for høvdingens hus, hvor de prædikede for os, før de udvalgte 40 drenge og tog dem med sig, siger Bulama Muhammad til nyhedsbureauet AFP.

Boko Harams leder Abubakar Shekau står igen bag en stor bortførelse i Nigeria. Denne gang er 185 mennesker taget til fange (Foto: AP) Krig & katastrofer Boko Haram bortfører 185 mennesker i nigeriansk landsby

Malari ligger 20 kilometer fra Sambisa-skoven og tæt på byen Gwosa, som Boko Haram indtog i juni sidste år og erklærede den for del af deres kalifat.

Indbyggere i andre landsbyer i regionen er flygtet efter episoden af frygt for, at de vil blive udsat for lignende angreb.

Boko Haram holder fortsat flere end 200 skolepiger, som de bortførte i april sidste år, i fangenskab.

Den islamistiske gruppes oprør i Nigeria har kostet flere end 13.000 mennesker livet, og adskillige er blevet bortført.