Annonce:
Annonce:

Bomber fra koalitionen har dræbt fire syriske soldater

Formentlig for første gang har bomber fra den internationale koalition kostet syriske styrker livet

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Et luftangreb, som den USA-ledede koalition har udført, har kostet mindst fire syriske soldater livet i Deir al Zor-provinsen, som Islamisk Stat kontrollerer.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheders informationer skulle det være den internationale koalition, som står bag.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at mindst fire syriske styrker har mistet livet.

Det er første gang, at koalitionens bomber rammer syriske styrker, siden den internationale koalition begyndte at bombe den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat i Irak og Syrien.

En kilde tæt på den syriske regering bekræfter angrebene og siger, at det har kostet menneskeliv, og at køretøjer blev ramt.

Angrebet har fundet sted inden for de seneste 24 timer, lyder det.

Observatoriet, som følger krigen fra Storbritannien, siger, at angrebet ramte militærlejren Saeqa tæt på byen Ayyash i den vestlige Deir al Zor-provins og sårede 13 fra militærpersonalet.

Den internationale koalition har rettet sine angreb mod Islamisk Stat, som kontrollerer størstedelen af Deir al Zor, herunder hovedstaden i provinsen, og har jævnligt rettet sigtekornet mod bevægelsen i den østlige provins.

Deir al Zor-provinsen knytter Islamisk Stats de facto hovedstad i Raqqa til områder, som gruppen kontrollerer i Irak, samt dens oliefelter, der er en stor indtægtskilde for gruppen.

En kvart million mennesker har mistet livet under borgerkrigen, som brød ud i Syrien i 2011.

Danmark er en del af koalitionens angreb i Irak, men ikke i Syrien, hvor præsident Bashar al-Assad offentligt har fordømt bombetogterne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: