Bomber rammer bryllup i Yemen: Mindst 51 meldes dræbt

For anden gang på knap to uger har luftangreb ramt bryllupsfest i Yemen. Angrebet har kostet mindst 51 livet.

Antallet af dræbte under et luftangreb mod en bryllupsfest i Yemen onsdag aften fordobles nu til mindst 51 mennesker.

De dræbte deltog alle i en bryllupsfest, der blev bombet. Det inkluderer tre brude og tre gomme, lyder det fra Tamim al-Shami, talsmand for sundhedsministeriet, torsdag formiddag, skriver nyhedsbureauet dpa.

Der har været usikkerhed om dødstallet, som kan stige i løbet af dagen. Det er anden gang på kort tid, at en bryllupsfest bliver angrebet i Yemen.

I slutningen af september kostede et luftangreb mindst 70 mennesker livet, da kampfly smed bomber over telte til et bryllup nær Yemens kyst ud til Det Røde Hav.

Meldinger om det angreb lyder i andre medier på 130 dræbte. Hvis det tal bliver bekræftet, vil det være det største civile tab i løbet af konflikten, melder FN.

Luftangrebet onsdag skete i Dhamar-provinsen syd for hovedstaden Sanaa i et område, der kontrolleres af oprørsstyrker, skriver AFP.

Ifølge et familiemedlem, der har talt med The New York Times, skulle tre brudepar vies ved en fælles ceremoni om aftenen.

Bomberne faldt, netop som brudene var ankommet til stedet, siger Tawfiq al-Sanabani til avisen.

- Jeg så forkullede lig ligge rundt om i gården, siger han.

Angrebet var ifølge vidner og sikkerhedsstyrker rettet mod en klanleder, der er kendt for at støtte Houthi-oprørere i Yemen, skriver nyhedsbureauet AP ifølge avisen The Guardian.

Safwan al-Ansi, der står i spidsen for akutafdelingen på det lokale sundhedscenter, oplyste tidligere, at 23 mennesker var blevet dræbt i angrebet. Han tilføjede, at flere lig formentlig ligger begravet under murbrokkerne.

Saudiarabiske kampfly har ført an i en bombekampagne, der blev sat i gang i marts for at fortrænge oprørere fra Houthi-bevægelsen og genindsætte Yemens afsatte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Mindst 4300 mennesker, heriblandt 2355 civile, har mistet livet, og krigen har medført en omfattende humanitær krise.