Borgerservice-team tager til Nepal: Skal bistå danskere

Den danske ambassade i Nepal kan se frem til assistance fra et team på fire mand, som skal hjælpe danskere.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Tre personer fra Udenrigsministeriet og en person fra Beredskabsstyrelsen tager søndag et fly til Nepal for at bistå ambassaden og de danskere, som befinder sig i landet efter et voldsomt jordskælv lørdag.

- Vi sender et team til Nepal for at bistå ambassaden lokalt. Først og fremmest med at sørge for at de danskere, som er i Nepal, får den hjælp, som de skal have, siger Martin Ellehøj, vagthavende borgerservicechef i Udenrigsministeriet til Ritzau.

- De har erfaring fra regionen og erfaring med at løse de her borgerserviceopgaver, siger han.

Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 17:13 Minister: 1457 er dræbt ved nepalesisk jordskælv

Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 18:55 Seismolog om Nepal-katastrofe: Efterskælv gør redningsarbejdet livsfarlig

I første omgang skal man sikre, at de cirka 200 til 400 danskere, der befinder sig i Nepal, får hjælp til at finde tag over hovedet.

- Der er nogle, hvis hoteller er styrtet sammen, og der er nogle, som har søgt til ambassaden for at få husly der, siger han.

Cirka 30 unge danskere har søgt tilflugt hos den danske ambassade, som har givet dem lov til at overnatte i haven.

Ifølge Udenrigsministeriets borgerservice er 125 danskere registreret på den såkaldte danskerliste - en liste hvor rejsende selv har registret deres ophold i landet på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Men borgerservice skønner ud fra, hvor mange turister der plejer at være i landet på denne årstid, at der reelt er mellem 200 og 400 danskere i Nepal lige nu.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 16:34 Dansker i Nepal: Folk skreg og græd

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 22:02 Katastrofen i Nepal: Frygter øget børneprostitution efter jordskælv

Martin Ellehøj fortæller, at opgaven for det lille team bestående af fire personer først og fremmest er at hjælpe disse danske turister.

- På kort sigt er det for at bistå danskerne, men fra dansk side vil vi også prøve at bistå den nepalesiske regering på lidt længere sigt, siger han.

Der er meldinger om over 1300 dræbte og endnu flere kvæstede efter jordskælvet, som ramte lørdag formiddag dansk tid. Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger er der ingen danskere iblandt.

Nepals regering har bedt om hjælp udefra til at håndtere konsekvenserne af det voldsomme jordskælv. Danmark har frigivet op til fem millioner kroner fra en nødhjælpspulje, som kan bruges af ngo'er, som er til stede i området.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere