Britisk biskop: Lad vore fly bombe Islamisk Stat

Lord Carey, eks-leder af den anglikanske kirke, anbefaler, at britiske krigsfly bomber islamister i Syrien

Her bombes Islamisk Stat af fly fra den amerikanskledede koaliton ved Kobani. (Foto: AP/Lefteris Pitarakis)
Her bombes Islamisk Stat af fly fra den amerikanskledede koaliton ved Kobani. (Foto: AP/Lefteris Pitarakis)

Slut med at vende den anden kind til.

En tidligere ærkebiskop af Canterbury, leder af den anglikanske kirke, råder den britiske regering til at angribe Islamisk Stat i Syrien med fly.

Det er lord Carey, der skriver det i en artikel til avisen Daily Telegraph.

Det er ikke nok, siger han, at sende nødhjælp til flygtningelejre i Mellemøsten og tage imod tusindvis af syriske flygtninge.

- Der er brug for fornyede militære og diplomatiske tiltag for at knuse den dobbelte trussel fra Islamisk Stat (IS) og al-Qaeda en gang for alle, skriver han.

- Tag ikke fejl: Det kan betyde luftangreb og anden britisk militær assistance for at skabe sikre og trygge enklaver i Syrien.

Både Danmark og Storbritannien er med i koalitionen, der bomber IS fra luften i Irak. Men de angriber ikke IS i Syrien.

I lyset af krisen med store bølger af migranter i Europa er Storbritannien ifølge avisen The Sunday Times gået med til at tage imod 15.000 syrere, der er flygtet fra deres land.

Den tidligere ærkebiskop skriver, at Storbritannien bør gøre syriske kristne til en prioritet, da det er en sårbar gruppe.

- Ydermere er vi en kristen nation med en etableret kirke, så kristne syrere vil ikke finde det udfordrende at blive integreret.

Videre skriver han, at "nogle kan nok ikke lide at høre mig sige det", men i de seneste år har der været for stor en muslimsk masseindvandring til Europa.

- Det har ført til dannelse af ghettoer, hvor muslimske samfund lever parallelle liv med det øvrige samfund og følger deres egne skikke og endda også egne love.

Lord Carey mener, at EU skal være klar til at lukke døren for store grupper af økonomiske migranter og sende dem hjem til deres lande.

Der skal, skriver han, være en ordentlig registrering, ideelt flygtningelejre ved Europas grænser.

- Vi skal også være klar til at tage mod flygtninge midlertidigt og forny deres status med jævne mellemrum, indtil de kan sendes hjem, skriver lord Carey i Daily Telegraph.