Annonce:
Annonce:

Britiske efterretninger: Tusindvis af Wagner-soldater benådes og løslades

En video tidligere i efteråret 2022 viste, at Putins nære samarbejdspartner, lederen af den berygtede Wagner-gruppen, Jevgenij Prigosjin, rekutterede soldater fra fængslet. Efter hårde kampe i Ukraine bliver de nu benådet og løsladt, oplyser britiske efterretninger

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Tusindvis af Wagner-soldater rekrutteret fra fængslet i efteråret 2022 forventes at blive løsladt i løbet af de næste par uger efter kampe i Ukraine.

Det skriver britiske efterretninger på Twitter.

- Selvom omkring halvdelen af ​​fængselsrekrutterne højst sandsynligt er blevet dræbt eller såret, tyder det på, at Rusland vil holde sit løfte om at benåde de overlevende, skriver britiske Ministry of Defence i sin seneste morgenrapport.

I september sidste år gik en video fra et fængsel med Jevgenij Prigosjin i centrum viralt, da han lokkede fanger til at kæmpe Ruslands krig i Ukraine - mod et løfte om at blive benådet og løsladt. Et løfte, som russerne nu angiveligt vil indfri for tusindvis af tidligere fanger.

- Ingen ryger tilbage bag tremmer. Hvis du aftjener i seks måneder, er du en fri mand, lød tilbuddet fra den russiske oligark Jevgenij Prigosjin.

Annonce:

Wagner-Gruppens fangehær har spillet en central rolle i Putins 'kødhakker', Bakhmut, hvor tusindvis af mænd på begge sider har mistet livet.

Danske Mike kæmper i 'kødhakkeren'

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jevgenij Prigozjin er leder af Wagner-gruppen, som foruden Ukraine blandt andet har kæmpet i Syrien. Foto: Sergei Ilnitsky/Ritzau Scanpix
Jevgenij Prigozjin er leder af Wagner-gruppen, som foruden Ukraine blandt andet har kæmpet i Syrien. Foto: Sergei Ilnitsky/Ritzau Scanpix

Berygtet russisk lejesoldat likvideret i Ukraine

Truede med henrettelser
Den skaldede oligark havde dog også et stort men, når fangerne skulle kæmpe sig til frihed i Ukraine, såfremt de skulle få andre tanker undervejs.

- Hvis du ankommer til Ukraine og beslutter, at det alligevel ikke er noget for dig, bliver du markeret som desertør, og du vil blive henrettet, sagde Prigosjin angiveligt på videoen, der ifølge TV 2 stammede fra det russiske fængsel IK-6 i byen Josjkar-Ola.

Han understregede samtidig, at indtag af alkohol og stoffer var strengt forbudt, ligesom det heller ikke tillades, at soldaterne plyndrede fra fjenden eller indgik i seksuel kontakt med hverken kvinder, mænd, flora eller fauna, skrev det uafhængige russiske medie The Insider.

Annonce:

Afslag
Imidlertid oplyser de britiske efterretninger også, at Wagner-gruppen er stødt på problemer i forbindelse med at rekuttere fra fængsler.

- Wagner har formentlig senere fået afslag på at fortsætte fængselsrekrutteringen, og det vil forværre deres personaleproblemer.

- Derudover vil det formentlig være en stor udfordring for Ruslands samfund i krigstid at løslade ofte voldelige kriminelle med ny, ofte traumatisk kamperfaring, tilføjer de britiske efterretninger tirsdag morgen.

Wagner-gruppen var også aktiv under krigen i Syrien. Læs om det her.

'Putins kok': Fra pølsemand til powerplayer i Kreml

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: