Bror advarede politi om gerningsmand i London før angreb

En 29-årig mand er blevet sigtet for drabsforsøg efter lørdagens knivoverfald på en metrostation i London.

Myndighederne var blevet advaret af familien til en mand, som er sigtet for drabsforsøg, idet britisk politi mistænker ham for at stå bag et knivoverfald ved metrostationen Leytonstone i det østlige London lørdag aften.

Ifølge Mohamed Mire døjer hans nu varetægtsfængslede bror med paranoia og hallucinationer, som er blevet forværret af et stofmisbrug.

Ifølge en vurdering var han ikke set som en trussel mod offentligheden, lyder det fra broren.

- Narkotika har påvirket ham, bare hash, siger broren til Channel 4 News.

- Det gav ham mentale problemer. Han blev diagnosticeret af læger og behandlet i 2007 for paranoia. Han var på hospitalet i tre måneder i 2007, lyder det videre.

Muhaydin Mire forsøgte at komme sig over det og begyndte at arbejde som chauffør for Uber, men faldt tilbage i sine gamle vaner.

- Det startede i august i år. Han begyndte at ringe til mig og sige underlige ting.

- Ikke radikale, lidt ligesom at hoppe rundt mellem emner og tale nonsens, siger broren, som siger, at den varetægtsfængslede talte om, at han så dæmoner, og at folk fulgte efter ham.

Bevæbnet med en kniv angreb Muhaydin Mire angiveligt flere personer, blandt andre en 56-årig mand, som blev stukket i halsen og måtte tilbringe fem timer på operationsbordet.

En anden person slap med mindre skader.

Den britiske premierminister, David Cameron, kaldte angrebet "hæsligt".

Ifølge Sky News råbte den 29-årige angiveligt, "dette er for Syrien", inden han blev pacificeret af betjente med en strømpistol.

Muligvis af samme årsag efterforsker Scotland Yard angrebet som en terrorrelateret hændelse.