Annonce:
Annonce:

Brutal besked til Nordkorea: - Vi ville fuldstændig ødelægge jer!

En amerikansk general har en klar besked til Nordkorea, hvis det skulle ende med krig. Ifølge han ville de blive fuldstændig ødelagt

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den amerikanske general og 'Army Chief of Staff' er klar i mælet.

Hvis det skulle ende med krig mellem Nordkorea og USA, så ville Kim Jong-uns tropper blive helt smadret. Det fortæller Mark Milley på et pressemøde i National Press Club i Washington.

Det skriver flere amerikanske medier - heriblandt The Hill.

- En krig på jorden på den koreanske halvø ville være forfærdeligt, men det ville også være forfærdeligt, hvis Nordkorea kunne detonere en atombombe i Los Angeles. Hvis det ender med krig, så ville vi fuldstændig ødelægge Nordkoreas militær, men det ville koste mange menneskeliv, siger Mark Milley.

Meldingen fra den amerikanske general kommer i kølvandet på tirsdagens trussel fra Nordkorea.

Annonce:

Her meldte regimet ud via deres propagandamaskine Korean Central News Agency (KCNA red.), at de ville ramme hjertet af USA med et atomangreb, hvis amerikanerne 'blev ved med at undertrykke' Nordkorea.

Artiklen fortsætter under billedet

doc6vo8mj4vn5fn2ryokb1.jpg 

Alvorlige spændinger
I månedsvis har konflikten mellem USA og Nordkorea ulmet, og Nordkorea er efterhånden ved at slå verdensrekord i trusler rettet mod USA, Sydkorea og de øvrige allierede.

Senest gik det galt, da det nordkoreanske diktatur rasede efter to amerikanske bombefly i starten af juli fløj over den koreanske halvø.

Nordkorea har søndag i skarpe vendinger fordømt overflyvningen og kalder den 'en hensynsløs militær provokation'.

Ifølge ABC News lettede de to bombefly fra den amerikanske base på øen Guam i det vestlige Stillehav.

Tidligere på måneden kunne et amerikansk medie også afsløre, at 'Amerikansk militær havde Kim Jong-un på kornet i 70 minutter, men gjorde ingenting'.

Annonce:

Sådan beskrev det amerikanske medie The Diplomat det drama, der udspillede sig på 'Independence Day' den 4 juli. Her kunne Nordkorea meddele, at de havde testaffyret et såkaldt interkontinentalt ballistisk missil, og affyringen havde været succesfuld.

Ifølge AP er missilet så vidtrækkende, at det kan nå helt til Alaska på den anden side af Stillehavet, og det har skabt frygt i det internationale samfund, der har stillet spørgsmålet. Kan Nordkorea virkelig angribe USA?

Men det kunne være endt helt anderledes.

Senest har den anerkendte amerikanske journalist Ankit Panda skrevet en historie, hvor han via en anonym kilde fortæller, at amerikansk militær var helt klar over, at Nordkorea ville teste en missil af denne type.

Rent faktisk fulgte Pentagon affyringen helt tæt og havde Kim Jong-un på kornet under hele forløbet, hævder Ankit Panda i artiklen, der også er blevet citeret hos flere internationale medier.

JAJsadasdasdsdasddas

De amerikanske myndigheder har hverken be- eller afkræftet journalistens historie, og har ikke ønsket at kommentere oplysningerne om, at de skulle have fulgt affyringen helt tæt.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet

doc6vnllaj0hkn1bdgackad.jpg 

Derfor angreb de ikke
Men selv om USA efter sigende havde Kim Jong-un på kornet, så trykkede de ikke på aftrækkeren og satte en stopper for Nordkoreas faretruende offensiv.

Business Insider har efterfølgende talt med chefanalytiker for området omkring Asien hos selskabet Strafor, Rodger Baker, der vurderer, at der er en helt særlig grund til, at de forholdt sig passive.

- Hvis USA demonstrerer, at de ikke har tænkt sig at dræbe Kim Jong-un, så har de samtidig kommunikeret, at der ikke er nogen grund til, at Nordkorea fortsætter deres offensiv rettet mod USA samt deres aggressive missilprogram.

Sjældent jordskælv rammer Nordkorea: USA frygtede det værste

Annonce:

- Det er helt standard, at USA ikke valgte at angribe missilaffyringen, inden den blev sat i værk af Nordkorea, og det stemmer fint overens med Udenrigsminister Rex Tillersons udmelding om, at Kim Jong-un skal tales til fornuft og ikke tvinges i knæ. Det er dog højst usædvanligt, at USA fulgte med, og de efter sigende har tilladt, at den oplysninger er blevet lækket til en journalist, siger Rodger Baker til Business Insider og tilføjer, at et drab på Kim Jong-un kunne medføre et voldsomt svar fra regimet.

Møgsvin
Myndighedspersoner siger ifølge det amerikanske nyhedsbureau, at missilet fløj 40 minutter og tilbagelagde 930 kilometer, inden testen var slut. Den nåede op i en højde på 2500 meter.

Artiklen fortsætter under billedet

doc6vnjlhr6y02x0508ekt.jpg 

Nordkorea raser efter amerikanske bombefly overflyver den koreanske halvø

Efter nordkoreansk aggression: USA tager nyt missil-skridt

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, overværede selv affyringen af missilet, der blev gennemført 4. juli.

Han kaldte missilet en 'gave' til de 'amerikanske møgsvin' på deres uafhængighedsdag, og tilføjede, at Nordkorea ’løbende vil sende dem (amerikanerne, red.) gaver for at afhjælpe deres kedsomhed’, skriver det franske nyhedsbureau på baggrund af nordkoreansk statsmedie.

Annonce:

AP: Nordkorea affyrer endnu et missil. Nu med billeder af missilet
Nordkorea hævder, at regimet har prøveaffyret et Hwasong-14- interkontinentalt ballistisk missil. (Foto: Korean Central News Agency/ AP)

doc6vnik6mljp2fgn0y57t.jpg

Nordkorea: Det mystiske og farlige land

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, bekræfter, at det missilet var et såkaldt interkontinentalt ballistisk missil.

Præsidenten til tasterne
Det fik Donald Trump i USA til at skrive på Twitter:

- Nordkorea har lige affyret endnu et missil. Har den mand ikke noget bedre at bruge sin tid på? Jeg forstår ikke, at Sydkorea og Japan vil blive ved at finde sig i det.

trump igen

trump igen igen

Missilet landede ud for Japans kyst, da testen var slut. Det fik premierministeren i landet til at udtrykke sin bekymring:

- Denne missilaffyring viser med tydelighed, at truslen er vokset, siger Shinzo Abe.

Sådan blev Nordkorea verdens niende atommagt

Historien om Otto Warmbier: Sådan endte han som Nordkoreas fange

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: