Bulgarien sætter hæren ind mod flygtninge

Landet på EU's yderste grænse vil styrke bevogtningen ved grænsen til Tyrkiet

Adskillige flygtninge har ad flere gange forsøgt at komme ind i EU-landet Bulgarien fra Tyrkiet. Det vil den bulgarske regering nu sætte en yderligere stopper for. (Foto: AP)
Adskillige flygtninge har ad flere gange forsøgt at komme ind i EU-landet Bulgarien fra Tyrkiet. Det vil den bulgarske regering nu sætte en yderligere stopper for. (Foto: AP)

Mens strømmen af flygtninge fra særligt Syrien til Europa fortsætter, bliver grænsekontrollen i flere europæiske lande fortsat intensiveret.

Hårdest går det til i Ungarn, hvor myndighederne har lukket grænsen mellem Ungarn og Serbien fuldstændig, men også Bulgarien, der ligesom Ungarn ligger i yderkanten af EU, har taget yderligere skridt for at dæmme op for flygtningestrømmen ind i landet.

Således har landet valgt at udstationere 1.000 soldater langs grænsen til Tyrkiet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi har iværksat en plan for at begynde den trinvise udstationering af op mod 1000 soldater langs den bulgarsk-tyrkiske grænse i løbet af den næste uge, siger Georgy Kostov, der er departementschef i det bulgarske indenrigsministerium.

Oprustningen af grænsebevogtningen kommer som reaktion på, at 660 flygtninge ifølge Kostov i løbet af natten har forsøgt at trænge ind i Bulgarien fra Tyrkiet på ulovlig vis. De mange flygtninge blev dog spottet af de bulgarske patruljer, som gav besked til tyrkiske myndigheder, der siden sendte flygtningene tilbage til Tyrkiet.

Tæt bevogtet
Bulgarien har allerede 1000 ekstra politifolk udstationeret langs den 260 kilometer lange grænse mellem de to lande, hvoraf 30 kilometer er blevet spærret af med pigtråd.

Det nye samarbejde mellem politi og militær langs grænsen er blevet iværksat allerede torsdag morgen med premierminister Boyko Borisovs godkendelse. Ifølge landets forsvarsminister Nikolay Nenchev er over 50 soldater allerede på vej, mens 160 vil følge efter torsdag aften.

- Vi kan aldrig forudsige, hvilken retning flygtningebølgen vil tage. Vi ved ikke på forhånd, hvor disse masser af mennesker vil hobe sig op. Hvis et land beslutter sig for at lukke sine grænser, går de til en anden grænse, så vi er forberedt, siger Nenchev.

Hundredevis af flygtninge befinder sig fortsat i den tyrkiske grænseby Edirne, efter politiet har forhindret dem i at nå frem til grænserne til Grækenland og Bulgarien.

Bulgarien er, til forskel fra Ungarn, ikke med i Schengen-aftalen.