Cameron lover at tage op til 20.000 syriske flygtninge

Storbritanniens leder lægger op til, at langt flere flygtninge fra Syrien skal hjælpes over de næste fem år.

Den britiske premierminister, David Cameron, lovede mandag i parlamentet, at Storbritannien vil tage imod op til 20.000 flygtninge fra flygtningelejre i Syrien over de næste fem år.

Udmeldingen kommer, efter at en stor del af den britiske offentlighed har krævet, at London gør mere for at hjælpe dem, som er på flugt fra konflikten i Syrien. Det skriver Reuters.

- Vi foreslår, at Storbritannien skal tage imod op til 20.000 flygtninge i resten af denne regeringsperiode. Dermed vil vi fortsætte med at vise verden, at dette land er et land, der udviser usædvanlig barmhjertighed, hedder det i en erklæring fra Cameron til parlamentet.

Cameron fremsatte nye løfter, efter at billeder af en treårig flygtningedreng, der lå druknet på en tyrkisk badestrand, i sidste uge var på forsiden af næsten alle britiske aviser.

I år har Storbritannien, verdens femtestørste økonomi, kun modtaget 216 syrere, og det har igennem længere tid medført international kritik.

Avisen Telegraph skriver, at den plan, som Cameron har fremlagt, er et resultat af et tiltagende pres fra befolkning og medier om at hjælpe flere syrere.

Flere end fire millioner mennesker er flygtet fra Syrien siden borgerkrigens udbrud i 2011. Cirka 5000 af dem er kommet til Storbritannien.

Det er væsentligt færre end lande som Frankrig, Tyskland og Sverige, og samtidig er Storbritannien ligesom Danmark heller ikke med i den interne EU-fordeling af flygtninge.

Presset på regeringen for at tage imod flere flygtninge er blevet bakket op af over 325.000 briter, der via en underskriftindsamling har opfordret den konservative regering til at hjælpe flere flygtninge.

Derudover har flere tusinde britiske familier meldt sig frivilligt til at være værtsfamilie for flygtninge.