Cyklon rammer med 160 kilometer i timen

Cyklonen Amphan har ramt Indien. Regeringen forventer omfattende ødelæggelser

Cyklonen Amphan ramte fastlandet med 160 kilometer i timen, men ude over havet i Den Bengalske Bugt blev der målt en meget højere vindstyrke. Video: AP/Newsflare/Spectee
Følg Krig & katastrofer

En voldsom cyklon har ramt den indiske stat Vestbengal med vinde på 160 kilometer i timen. Den indiske regering forventer 'omfattende skader i stor skala', skriver de på Twitter.

- Et multi-farescenarie er blevet genereret på grund af sameksistens af stærk vind, kraftig regn og tidevandsbølge, der sandsynligvis vil forårsage omfattende skader i stor skala, skriver regeringen.

Cyklonen ramte Vestbangal klokken 17 lokal tid med vedvarende vind på 160 kilometer i timen.

Flere lokale har lagt videoer på Twitter, der viser voldsomme mængder regn, oversvømmelser og træer, der svinger fra side til side i vinden.

Tirsdag blev Amphan målt til en katagori tre-cyklon med vindstød på 185-200 km/t, hvilket gør den til den kraftigste storm, der nogensinde er dannet i Den Bengalske Bugt. SIdste gang en cyklon opstod i området i 1999, blev næsten 10.000 mennesker dræbt.

Tusindvis strandet
Tusindvis af indiske arbejdere er strandet i statens Odisha, efter at man har været nødt til at aflyse specialtog til og fra regionen, siger myndigheder ifølge CNN.

Arbejderne har ikke kunnet arbejde siden 25. marts på grund af den nationale nedlukning i forbindelse med coronavirussen, men specialtog var sat ind for at transportere arbejderne hjem. Nu er hjemrejsen yderligere udskudt grundet cyklonen.

De 15 specialtog vil tidligst køre 22. maj, oplyser en talsperson for jernbanen.

Regeringen vil løsne på nogle af restriktionerne i forbindelse med coronavirussen, så de, der bliver evakueret i forbindelse med cyklonen, kan få den nødvendige hjælp.

Gravide kvinder evakueres
218 gravide kvinder er blevet evakueret fra kystområderne i Bhadrak i staten Odisha, oplyser regeringen.

På Twitter skriver regeringen, at 60 af kvinderne fødte 19. maj og 20 af kvinderne får medicinsk behandling.

I alt er mere end 150.000 mennesker blevet evakueret fra kystområderne i Odisha.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind