Cyklon rammer med overraskende styrke i Indien og Bangladesh

14 personer har mistet livet i Indien og Bangladesh, efter at den tropiske cyklon Amphan er gået i land

Cyklonen Amphan ramte fastlandet med 160 kilometer i timen, men ude over havet i Den Bengalske Bugt blev der målt en meget højere vindstyrke. Video: AP/Newsflare/Spectee

En tropisk cyklon ved navn Amphan har onsdag ramt det østlige Indien og Bangladesh med voldsom styrke.

Mindst 14 personer har mistet livet under uvejret, og tusindvis af hjem er blevet smadret. Det oplyser myndighederne onsdag.

Den folkerige indiske delstat Vestbengal er hårdest ramt. Her er der blevet noteret vindstød med en styrke på op til 185 kilometer i timen. Det er et af de hårdeste uvejr, der rammer delstaten i adskillige år.

Ti personer er indtil videre blevet dræbt under den tropiske cyklon i Vestbengal. Det siger statens øverste leder, Mamata Banerjee.

- Område efter område er blevet ødelagt, siger hun.

Hun tilføjer, at selv om en halv million personer var blevet evakueret på forhånd, så er myndighederne overraskede over uvejrets enorme styrke.

- Vi står over for større skade og ødelæggelse end fra Covid-19, siger Banerjee med henvisning til det igangværende coronavirusudbrud.

I Indiens naboland Bangladesh er fire personer bekræftet omkommet i forbindelse med Amphans ankomst.

Der er forskel på, hvad tropiske orkaner kaldes, alt afhængigt af hvor i verden de opstår. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Mens de i Det Indiske Ocean typisk kaldes tropiske cykloner, kaldes de i den vestlige del af det nordlige Stillehav - eksempelvis omkring Japan - for Tyfoner. Omkring USA og Mellemamerika kaldes de hurricanes - eller orkaner.