Danmark frigiver fem millioner til nødhjælp i Nepal

NGO'er i Nepal kan nu bruge af op til fem millioner kroner fra en nødhjælpspulje, som er klar til katastrofer

Se billeder fra Nepal. Advarsel: Stærke billeder. (Video: AP)

Efter et voldsomt jordskælv i Nepal lørdag, hvor over 1000 meldes dræbt, har handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) stillet en nødhjælpspulje til rådighed for NGO'er, som er til stede i Nepal.

- Vi har foreløbig stillet vores fleksible nødhjælpspuljer til rådighed. Dem kan de NGO'er, som er i området, bare bruge nu og her.

- Det er op til fem millioner kroner. De står til rådighed til sådanne situationer som de her, hvor der er behov for akut at kunne trække på midler, siger Mogens Jensen til Ritzau.

Ifølge ministeren har Red Barnet allerede hævet 750.000 kroner fra puljen. Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp er også til stede.

Når man har fået det fulde overblik over situationen, vil ministeren overveje, om der er brug for, at Danmark sender yderligere midler til Nepal.

- Vi støtter jo også gennem FN's generelle nødhjælpsfond, hvor Danmark har bidraget med 100 millioner kroner, siger han.

Norge vil bidrage med 30 millioner kroner til Nepal efter skælvet, har den norske udenrigsminister, Børge Brende, tilkendegivet på Twitter.

Ifølge USA's Geologiske Overvågning, USGS, blev skælvet målt til 7,8. Det er det værste i Nepal i otte årtier. Ifølge oplysninger fra den nepalesiske hær er 1457 dræbt.

- Det er en forfærdelig situation, og vores støtte og medfølelse går jo til Nepal og det nepalesiske folk. Vi følger situationen nøje og er i kontakt med både danske og udenlandske nødhjælpsorganisationer, siger Mogens Jensen.

Ifølge ministeren er der endnu ingen meldinger om tilskadekomne danskere i Nepal efter jordskælvet, som fandt sted lørdag formiddag dansk tid.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere