Dansk mor og far fanget i Houston - deres børn er midt i orkanen

Mette og hendes mand var på forretningsrejse til Texas, nu kan de ikke komme hjem til deres børn, der er fanget i Tampa

Familien er fanget i hver deres by. Nu kan de kun vente til orkanen er forbi Foto: Mette Stougaard Skjøth
Familien er fanget i hver deres by. Nu kan de kun vente til orkanen er forbi Foto: Mette Stougaard Skjøth

Følg Ekstra Bladets live-dækning af Irmas landgang i USA her!

En dansk familie er endt i noget nær den værst tænkelige situation – mor og far er i Texas, og deres 14-årige tvillinger er fanget i familiens hjem i Tampa, Florida, hvor orkanen Irma forventes at ramme natten til mandag.

- Jeg har det forfærdeligt. Vi nåede ikke at komme hjem, før det hele var lukket ned, siger Mette Stougaard Skjøth til Ekstra Bladet.

- Vi troede ikke, før vi tog af sted, at det ville blive så slemt. Det er den værste orkan, der har ramt Tampa i mere end 100 år, så den almindelige holdning var egentligt, at medierne måske havde fået pisket stemningen lidt rigeligt op.

Mette og hendes mand havde været i Houston på forretningsrejse, da stormvarslerne pludseligt gik fra slemt til værre.

Da Irma for et par dage siden tog til i styrke og ændrede retning mod Tampa, fik forældrene ellers travlt med at komme hjemad, men det var for sent. Lufthavnen var allerede lukket.

- Vi var virkelig bekymrede og undersøgte, om vi kunne leje en bil og køre hjem, men på grund af den netop overståede orkan, Harvey, så var flere af vejene lukkede, og det kunne heller ikke lade sig gøre, siger Mette Stougaard Skjøth.

Familien og deres bekendte havde på forhånd gået og grinet lidt af Irma, de havde sågar været i tvivl om nødvendigheden af at stille deres trampolin indenfor. Det besluttede de sig alligevel for at gøre, men de valgte til gengæld ikke at sætte storm-skodder op.

Heldigvis for familien har de både gode venner og gode naboer.

- Det er virkelig fantastisk, hvad de har gjort for os. Vores børn og hunde var alene hjemme i huset, og så kom alle vores skønne naboer og satte aluminiumsskodder for vores vinduer. Det er virkelig et omfattende stykke arbejde, og jeg er rørt over det sammenhold, jeg oplever, siger den strandede mor fra hotellet i Houston.

Datter: ’Jeg er ikke nervøs’

To familier er flyttet ind i den danske families hus i Tampa. Huset er nybygget, og de vurderede, at det var det sikreste og højest placerede hus af de tre, familierne havde til rådighed.

- I går var jeg virkelig nervøs, siger den 14-årige Klara til Ekstra Bladet, da vi får hul igennem til Florida.

- De sagde, at det ville være en kategori fem, og det ville være den kraftigste orkan nogensinde i vores område. I dag er jeg ikke nervøs længere.

Tvillingerne og de to andre familier forventer, at de kommer til at være fanget i huset i hvert fald i to til tre dage, imens orkanen Irma, der nu er en kategori tre.

Børnene har ikke været i skole siden onsdag, hvor evakueringen af byen begyndte – flere af deres skolekammerater har også for længst pakket tasken og kørt til Georgia.

- Myndighederne siger, at downtown vil blive helt oversvømmet, men vi ligger noget højere, så vi forventer ikke, at oversvømmelserne vil give os problemer her, siger Klara.

Og når de uundgåelige følgeskader kommer, så er huset i Tampa beredte.

- Når strømmen går, så har vi lommelygter – vi har godt nok kun fire, men det må række. Hvis der kommer problemer i forhold til at bade, så har vi allerede nu fyldt badekarret helt op. Vi havde fyldt godt op med mad og vand i forvejen, og de to andre familie har også taget en masse med, så vi skal nok klare os, siger den 14-årige pige.

Trods den trælse situation familien er havnet i, så er både mor og datter fortrøstningsfulde med hensyn til de næste døgn.

- Jeg har det forfærdeligt som mor, men realistisk set så ved jeg, at jeg ikke kan gøre mere, og mine børn er i gode hænder i et sikkert hus – men jeg glæder mig rigtigt meget til at komme hjem til dem, siger Mette Stougaard Skjøth.

- Det ville være dejligt, hvis de var her, men jeg vil heller ikke have, at de skal ud og flyve i det her vejr, siger Klara.

Følg Ekstra Bladets live-dækning af Irmas landgang i USA her!

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen