Danske Anders tæt på eksplosionen: Hjalp blødende bombeoffer

22-årige Anders Christensen befandt sig blot 15 meter væk, da den anden bombe sprang i Hua Hin

22-årige Anders Christensen var helt tæt på, da den anden bombe sprang. Foto: Privat
22-årige Anders Christensen var helt tæt på, da den anden bombe sprang. Foto: Privat
Følg Krig & katastrofer

Danske Anders Christensen er fastboende i Hua Hin. Han befandt sig blot 15 meter væk, da den anden bombe sprang i kystbyen:

- Jeg er på bar med to venner. På et tidspunkt hører vi et højt brag. Det er omkring 200 meter væk. Vi tror at det blot er et heftigt kanonslag og tænker derfor ikke videre over det, fortæller den 22-årige dansker, der er medejer af ejendomsfirmaet Esthaites, som ejer rejseselskabet Thailandsrejser.

- Den anden bombe eksploderer omkring 15 meter væk fra hvor vi sidder på baren. Vi løber ud på gaden og der får jeg øje på en kvindelig turist, der hinker rundt med blod løbende ned af benet. Hun er omkring 40 år gammel, forklarer Anders Christensen, der sammen med fire-fem andre personer forsøger at hjælpe kvinden:

- Hun taber sindssygt meget blod. Vi skiftes til at holde et håndklæde stramt omkring benet, for at stoppe blødningen. Vi er fire-fem mennesker der hjælper. Hun bliver ved med at besvime og jeg klapper hende på kinderne, for at holde hende ved bevidsthed. Vi bruger også tigerbalsam for at holde hende vågen. En thailænder sidder bag hende. Hun ligger op af hans bryst og han nusser hende i håret, fortæller den 22-årige dansker.

Stig Elling: Op mod 200 danskere i bombe-ramte Hua Hin

Efter et stykke tid kommer der en ambulance og Anders Christensen går væk for at give ambulancefolkene arbejdsro. Herefter henter han en veninde, der arbejder på et hotel. Sammen kører de hjem til Anders, der bor fire kilometer udenfor Hua Hin.

- Jeg er nogenlunde ok, men det var en voldsom oplevelse. Lige nu prøver jeg at falde lidt ned. Jeg ved ikke hvad der er sket med kvinden, som jeg prøvede at hjælpe. Det har jeg et behov for at finde ud af - om hun overlevede, forklarer Anders Christensen, der ikke er nervøs for at blive boende i Hua Hin:

- Det er normalt en meget sikker by. Det sikreste sted i Thailand og jeg synes politiet og militæret har gjort et godt stykke arbejde. De fik lynhurtigt lukket alt af og sikret situationen.

To bomber sårer flere i ferieby i Thailand

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind