Danske brandmænd hjælper i Nepal

Hver med 90 kilo oppakning drog Michael Madsen og Jens Quitzau her til aften mod Nepal for at hjælpe jordskælvsofre

De to danske brandmænd Michael Madsen og Jens Quitzau bidrager til redningsarbejdet i Nepal. (Foto: Rumle Skafte)
De to danske brandmænd Michael Madsen og Jens Quitzau bidrager til redningsarbejdet i Nepal. (Foto: Rumle Skafte)

Der hersker stadig kaos mange steder i Nepal efter weekendens voldsomme jordskælv, der var helt oppe og ramme 7,8 på Richterskalaen. Derfor har to danske brandmænd sat sig for at hjælpe, hvor der hjælpes kan. Her til aften drog de til Nepal med hver 90 kilos oppakning, der skal bruges i arbejdet derovre.

- Vi har fået fri fra vores almindelige job til at tage af sted. Derudover har Order Group hjulpet os med materialerne, vi har med, ligesom Københavns Brandvæsen har doneret førstehjælpsremedier, som alligevel skulle kasseres, sagde 29-årige Jens Quitzau, inden han tog mod Nepal.

Andreas Bang Nielsen sammen med sin mor mandag i lufthavnen i Katmandu. Moderen sidder i kørestol, fordi hun ikke har følelse i store dele af højre ben (Foto: Storebroderen Daniel Bang Nielsen) Krig & katastrofer - 28. apr. 2015 - kl. 15:37 Andreas oplevede jordskælvet: Mine ben ryster stadig

Går ikke i vejen
De officielle dødstal siger lige nu, at 5057 personer er omkommet i skælvet, men myndighederne frygter, at tallet vil stige til det dobbelte.

Det er dog ikke de store, menneskelige skader, de to danske mænd kan hjælpe med. Dem lader de lægerne om.

Det er derimod meningen, at de to mænd skal fungere som reddere, ligesom de gør det i Danmark.

- Mindre skader, som ikke behøver en læge, kan vi lige så godt ordne. Vi samarbejder med organisationen Nurse Teach Reach, som hjælper med simple sygeplejer-opgaver, siger Jens Quitzau til Ekstra Bladet.

Se også: FN: Otte millioner er påvirket af jordskælv i Nepal

De to brandmænd lander i Nepal onsdag eftermiddag lokal tid.

- Og så tager vi faktisk allerede hjem på mandag, så det er en kort tur. Men vi vil bare gerne aflevere al nødhjælpen og hjælpe til, hvor vi kan uden at gå i vejen. Når de store nødhjælpsorganisationer for alvor har fået fode på det om nogle dage, tager vi hjem, siger Jens Quitzau.

Tirsdag aften drog de to brandmænd af sted mod Nepal for at hjælpe i redningsarbejdet. (Foto: Rumle Skafte)
Tirsdag aften drog de to brandmænd af sted mod Nepal for at hjælpe i redningsarbejdet. (Foto: Rumle Skafte)
 

Vil bare gerne hjælpe
Mens Ekstra Bladet snakker med Jens Quitzau, kommer han slet ikke ind på, hvor stor en gestus det er, at de to rejser frivilligt til et katastrofeområde.

- Jeg har været i Nepal fire gange, og landet har bare en helt særlig plads i mit hjerte. Derfor vil vi gerne hjælpe, siger brandmanden.

Jens Quitzaus mor er sygeplejerske og ville også gerne have været med, men det havde hun desværre ikke mulighed for.

- Vores familier støtter os. Min kæreste er meget forstående, selv om hun selvfølgelig tænker på, at det er et katastrofe-område. Men hun støtter rigtig godt, siger Jens Quitzau.

Se også: UM: Savner livstegn fra 14 danskere

Skælvet har ifølge FN påvirket otte millioner mennesker, og flere end 1,4 millioner personer har akut behov for mad. Det danske udenrigsministerium mangler fortsat at skabe kontakt til syv danskere, men de er ikke meldt savnede - det forventes, at kontakten bliver skabt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere