Danske eksperter og it-udstyr skal tage en tørn i Nepal

Eksperter fra Beredskabsstyrelsen skal støtte rednings- og oprydningsarbejde i Nepal efter jordskælv lørdag

Regeringen sender nu otte eksperter og it-udstyr fra Beredskabsstyrelsen af sted for at hjælpe i Nepal, som lørdag formiddag dansk tid blev ramt af det kraftigste skælv, som landet har været udsat for i otte årtier.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet søndag aften. Forsvarsminister Nicolai Wammen er tilfreds med beslutningen:

- Beredskabsstyrelsens folk er erfarne og meget professionelle, og jeg er sikker på, at de vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at støtte op om nødhjælpsarbejdet, så situationen i Nepal kan blive stabiliseret så hurtigt som overhovedet muligt, siger han i pressemeddelelsen.

De danske eksperter skal stå i spidsen for tre FN-kommunikationscentre - dels i hovedstaden, dels i de hårdest ramte områder i Kathmandu-dalen.

De tre kommunikationscentre skal ifølge handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) udgøre kernen i koordinationen af nødhjælpen i Nepal.

Beredskabsstyrelsen har fået bevilget to millioner kroner af regeringen til at sende eksperter og udstyr af sted inden for et døgn, lyder det.

- Det kan ikke udelukkes, at der bliver brug for mere dansk hjælp til Nepal, hvor antallet af omkomne og sårede stiger time for time. Vi er løbende i dialog med både FN og EU, siger Mogens Jensen.

Lørdag oplyste ministeren, at han frigav "op til fem millioner kroner" fra en nødhjælpspulje, som ngo'er i området kunne bruge. Nu lyder det, at der blev frigivet 6,25 millioner kroner.

Søndag er der også blevet sendt et team bestående af tre personer fra Udenrigsministeriet og en person fra Beredskabsstyrelsen til Nepals hovedstad, Kathmandu, for at bistå den danske ambassade og danskere i landet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere