Danske fly kaster 10 bomber i kampen mod Islamisk Stat

Både personer og bygninger har været mål for danske bomber i det uroplagede Irak.

I løbet af den seneste uge har danske kampfly fløjet 10 missioner i luften over Irak, hvor der fra F-16-flyene er blevet kastet i alt 10 bomber.

De danske fly er indsat i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, som tirsdag oplyste, at den havde likvideret et jordansk gidsel - angiveligt ved at brænde ham levende.

De seneste missioner, som de danske fly har deltaget i, har været offensive og er blevet fløjet i områderne i og omkring Ninawa-provinsen, der blandt andet huser storbyen Mosul.

- Målene for bomberne har været fjendtlige styrker og bygninger, skriver forsvaret i sin ugentlige såkaldte mission update.

Flyene fra Danmark har fløjet Close Air Support-missioner, hvor de indgår som direkte luftstøtte til styrker på landjorden. Støtten kan både bestå i overvågning og bombninger.

- På nogle af disse missioner har de danske fly kastet bomber mod fjendtlige styrker/bygninger/køretøjer i forbindelse med kamphandlinger på jorden, lyder det i opdateringen.

Det danske bidrag til den såkaldte Operation Inherent Resolve består af syv F-16-fly og op imod 140 mand.

Ud over det bidrager Danmark også med 120 militærinstruktører i Irak, et Hercules-transportfly samt to hold instruktører fra hæren, der skal vejlede og uddanne de irakiske og kurdiske sikkerhedsstyrker.

Det var et bredt flertal i Folketinget, som 2. oktober 2014 besluttede at udvide Danmarks bidrag i kampen mod Islamisk Stat i Irak.

Siden den første mission 16. oktober har de danske fly fløjet 173 missioner og brugt 115 bomber.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere