Danske rejseselskaber efter mulig fly-terror: Vi ser tiden an

To danske rejseselskaber venter på Udenrigsministeriets meldinger, efter at den britiske regering har indstillet flyvninger mellem Egypten og Storbritannien

Se video her

Onsdag aften har den britiske regering indstillet flyvninger mellem Sharm el-Sheikh og Storbritannien, fordi man frygter, at der kunne have været bombe om bord på det russiske fly, som styrtede ned lørdag ved Sinai-halvøen. Alle 224 personer om bord mistede livet efter flystyrtet.

Britisk regering: Russisk fly havde måske bombe om bord

Hos to danske rejseselskaber, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, afventer man meldingen fra Udenrigsministeriet.

- Vi følger Udenrigsministeriets vejledning. Hvis de melder ud, at de fraråder alle ikke nødvendige rejser, så indstiller vi det, vi har. Så kan folk annullere deres rejse eller frit ombooke til noget andet tilsvarende. Lige nu afventer vi for at se, hvad reaktionen er fra Udenrigsministeriet, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef hos Apollo.

Samme melding lyder fra FDM.

- Vi henholder os til Udenrigsministeriets rejsevejledninger og de danske myndigheder. Hvis der kommer noget nyt, må vi reagere på det, siger Mads Pedersen, kommunikationsmedarbejder hos FDM og tilføjer, at de i øjeblikket ikke har særligt mange rejsende i Sharm el-Sheikh.

CIA: IS stod formentlig bag flystyrt

Onsdag aften har en kilde fra CIA, som er tæt på efterforskningen af flystyrtet, meldt ud, at det formentligt er terrorgruppen Islamisk Stat, der står bag flytragedien.

- Der er en klar følelse af, at der var en bombe plantet i en kuffert eller et andet sted på flyet, siger kilden til CNN.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Udenrigsministeriets Borgerservice, men de er endnu ikke vendt tilbage.

Efter flystyrtet lørdag har Apollo fået flere henvendelser fra bekymrede gæster.

- Da hændelsen skete i weekenden var der nogle rejsende, der kontaktede os, for at høre, om vi fløj ind over den nordlige del af Sinai-halvøen. Det gør dem, vi samarbejder med, ikke, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef hos Apollo.