Dansker fanget i vandmasser: Folk turde ikke flytte sig

Store vandmasser ramte i går den franske riviera. Mindst 13 personer meldes dræbt

Biler gik i stå og motorcykler væltede i vandmasserne, fortæller dansker, der var i området (Foto: Thomas Adler Andersen/Google Maps. Redigering: Stig Haaning Thøgersen).

I går aftes ramte voldsomme oversvømmelser den franske riviera i det sydøstlige Frankrig. Mindst 16 personer meldes dræbt.

Det dårlige vejr startede som en let byge, der hurtigt tog til. Det fortæller danske Thomas Adler Andersen, der i går aftes sad på en restaurant i Cannes.

- I starten syntes folk, at det var meget sjovt. Men da gulvet blev dækket af 30-40 centimeter vand, begyndte mange af gæsterne på restauranten at råbe op, fordi vi ikke vidste, hvad der ville ske.

Gulvet i restauranten blev hurtigt dækket af 30-40 centimer vand (Foto: Thomas Adler Andersen).
Gulvet i restauranten blev hurtigt dækket af 30-40 centimer vand (Foto: Thomas Adler Andersen).
 

Bilerne gik i stå, og motorcykler væltede hen ad den gade, hvor restauranten lå.

- Folk turde ikke gå ud på gaden, for man kunne ikke komme væk derfra, fortæller Thomas Adler Andersen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at folk langs rivieraen måtte tage deres sko af for at kunne bevæge sig. Flere personer trodsede vandmasserne og forsøgte at køre hjem i bil. Desværre måtte flere erkende, at vandet fandt sin vej ind i bilen. Ifølge Thomas Adler Andersen måtte flere åbne bildørene for at fjerne vandet.

Thomas Adler Andersen bor selv 20 kilometer fra Cannes, og det lykkedes ham at nå frem til sin bil og langsomt komme ud af byen. En tur, der normalt kan klares på under en time, tog i nat fire en halv time.

- Flere veje var lukket, og tunneler var oversvømmet. Alle biler kørte meget langsomt, og jeg kunne se, at vandmasserne havde taget nogle af bilerne, siger Thomas Adler Andersen til Ekstra Bladet.

Kender ikke nationaliteter

De franske myndigheder har endnu ikke offentliggjort nationaliteterne på de 16 omkomne personer. Thomas Adler Andersen har i løbet af natten undersøgt, om danskere er blandt de dræbte.

- Jeg har endnu ikke hørt noget. Jeg prøver at komme i kontakt med nogle af de danskere, jeg kender i Cannes, fortæller Thomas Adler Andersen til Ekstra Bladet.

Udenrigsministeriet fortæller til Ekstra Bladet, at man endnu ikke har hørt, om danskere er blandt de omkomne. De har kontaktet den danske ambassade i Paris og bedt dem følge sagens udvikling

Alene ved Mandelieu-la Napoule skulle fem mennesker være omkommet, mens tre personer er druknet i vandmasserne i området mellem Cannes og Antibes.

De blev fundet døde i en bil, der var fanget i en tunnel.

Tre personer er desuden blevet fundet døde på et plejehjem, efter at en nærliggende flod gik over sine bredder.

Yderligere en person skulle være druknet på gaden i Cannes, oplyser myndighederne.

Franske meteorologer oplyser, at det værste uvejr er overstået, og at vejrsystemet nu har retning mod Italiens kyst.