Dansker midt i filippinsk tyfon: Vi har barrikaderet os

Lørdag raser tyfonen Hagupit i Filippinerne, hvor befolkningen i flere dage har forberedt sig på det værste

Over 600.000 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem på grund af en truende tyfon. (Foto: AP)
Over 600.000 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem på grund af en truende tyfon. (Foto: AP)

Gaderne ligger øde, og befolkningen har de seneste par dage taget sine forholdsregler forud for tyfonen Hagupit, som lørdag raser i store dele af Filippinerne.

Det oplyser den danske Røde Kors-ansatte og nødhjælpsarbejder Magnus Corfixen til Ritzau.

Han befinder sig i byen Tacloban i den østlige del af Filippinerne, hvor tyfonen er skyld i en omfattende strømafbrydelse.

- Vindstyrken har taget til her hos os, og flere træer er væltet, mens det også er begyndt at flyve med ting i luften. Strømmen er gået, så lige nu har vi barrikaderet os og venter, indtil stormen stilner af, fortæller Magnus Corfixen.

Over 600.000 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem på grund af en truende tyfon. (Foto: AP) Krig & katastrofer Voldsom tyfon truer: 600.000 mennesker evakueret

Lørdag melder nyhedsbureauet AFP, at tyfonen har ramt Filippinernes kystlinje med voldsom kraft. Særligt omkring hovedstaden Manilla kommer tyfonen til at ramme hårdt.

Tacloban, hvor Magnus Corfixen opholder sig, ligger i udkanten af tyfonen, godt 250 kilometer fra Manilla.

Her oplevede man særligt slemt supertyfonen Haiyan, der sidste år ramte Filippinerne, og som på sin vej dræbte omkring 6300 mennesker.

Derfor har befolkningen denne gang taget sine forholdsregler.

Krig & katastrofer Tyfon på vej: Filippinere gemmer sig i kirker og skoler

- Alle er blevet rådet til at forlade deres hjem og søge hen til et af de evakueringscentre, som der er blevet oprettet. Siden torsdag har folk forberedt sig, hvor der har været lange køer foran supermarkederne, og folk har købt tilstrækkelig mad og drikke.

- Både i går og i dag er folk begyndt at tage ud til de evakueringscentre, som er blevet oprettet på skoler, universiteter og sportshaller rundt om i byen, siger Magnus Corfixen.

Op til denne tyfon er flere lufthavne i den centrale og sydlige del af Filippinerne, samt havne langs hele kysten blevet lukket.

Ifølge AFP er denne tyfon blevet nedgradet til en kategori 3-storm, hvilket er to kategorier under kategorien supertyfon, som Haiyan var sidste år.