Danskerne sender hurtigt nødhjælpskroner til Nepal

Røde Kors runder en million i donation fra danskere. Også Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp får penge ind

Buddister beder for ofrene i Bodhgaya i Indien. (Foto: AP)
Buddister beder for ofrene i Bodhgaya i Indien. (Foto: AP)

Allerede et døgn efter jordskælvet, der lørdag morgen ramte Nepal, har danskerne grebet til lommerne og doneret et "imponerende" antal kroner, lyder det fra Røde Kors.

- Der har været en meget stor opbakning fra befolkningen. For en time siden rundede vi en million kroner i bidrag, udtaler generaldirektør i Røde Kors, Anders Ladekarl, i en video på Twitter.

Pengene er kommet ind via Røde Kors' hjemmeside samt udsendte sms'er, som mange danskere har reageret på og videresendt.

Røde Kors fortæller, at de derudover selv har trukket en million kroner fra overskuddet i deres genbrugsbutikker.

Den danske regeringen har også frigivet en pulje på fem millioner kroner til katastrofer, som alle danske ngo'er i Nepal kan bruge af, og her hæver Røde Kors tre millioner.

Ifølge Røde Kors kommer budgettet "ganske givet til at stige", i takt med at der skabes fuldt overblik over Nepals tilstand, og derfor er det stadig brug for penge.

Folkekirkens Nødhjælp har nu modtaget 125.000 kroner via sms fra danskerne og forventer, at man mandag kan se, at der er kommet endnu flere penge ind over Mobilepay og via nødhjælpsorganisationens hjemmeside.

- Generelt kan vi se, at folk er meget villige til at give noget, når det drejer sig om naturkatastrofer. Det er meget nemt at se, at der er mennesker i nød, som skal have hjælp, siger Per Bjerre, pressechef hos Folkekirkens Nødhjælp.

Også i Red Barnet forsøger man at få danskere til at donere penge til ofrene i Nepal. Organisationen har sendt sms'er ud til cirka 25.000 personer og 21.000 har modtaget et nyhedsbrev.

Red Barnet har endnu ikke overblik over, hvor mange penge der er doneret, men ved, at der vil være brug for hver en krone.

- Der bliver helt sikkert brug for rigtig mange penge. For dels er der det helt akutte hjælpearbejde nu og her. Og så er der alt det arbejde, vi skal i gang med bagefter med børnene.

- Der er alle de forældreløse børn, og der er alle de børn, der er traumatiserede, siger kommunikationschef i Red Barnet, Claes Amundsen, som opfordrer folk til at donere penge ved at sende en sms til 1277 med ordet "KATASTROFE".

Nødhjælpsarbejdet er allerede er i fuldt gang i Nepal, hvor tusinder af frivillige hjælper til. Op mod 2400 mennesker er omkomne i landet og over 6000 mennesker meldes kvæstede.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere