Darina på ti måneder blev flykatastrofens yngste offer

17 børn, 200 voksne og syv besætningsmedlemmer mistede livet i det voldsomme katastrofe i Sinai-ørkenen

Darina blev det yngste offer for lørdagens tragiske flykatastrofe. Privatfoto
Darina blev det yngste offer for lørdagens tragiske flykatastrofe. Privatfoto

Ti måneder gamle Darina Gromova presser sine små hænder op ad vinduet i lufthavnen i St. Petersborg, mens hun kigger ud på flyene.

Billedet er taget kort før den lille pige tog på ferie til den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh sammen med sine forældre, Alexey og Tatyana Gromov. En ferie den lille familie aldrig vendte hjem fra.

224 dræbte: Her er vraget

Den lille pige menes at være den yngste passager ud af de 17 børn, 200 voksne og syv besætningsmedlemmer, der tidligt lørdag morgen styrtede i døden på Sinai-halvøen i Egypten. Størstedelen var russiske turister, mens fire var ukrainere og en kom fra Hviderusland.

Myndighederne offentliggjorde søndag billeder af flyets spredte vragdele. (Video: AP)

Den vigtigste passager
Moderen Tatyana Gromova postede billedet af datteren i lilla sparkedragt på det russiske sociale medie Vkontake. Til billedet skrev hun: ’Den vigtigste passager’. Et par måneder forinden havde Tatyana og hendes mand desuden fejret et-års bryllupsdag.

Airbus A321-flyet KGL9268 lettede fra feriebyen Sharm el-Sheikh lørdag morgen klokken 04.51 dansk tid og styrtede ned 23 minutter senere.

Ofre for flystyrt er spredt over otte kilometer i ørkenen

Billedet af den ti måneder gamle Darina er ikke det eneste rystende feriefoto, der er dukket op i medierne efter tragedien.

En andet foto på Vkontake viser 38-årige russiske Yuri Shein stående på trappen op til det skæbnesvangre fly med sin lille datter Anastasiia. Billedet er taget af moderen 30-årige Olga Sheina og postet 04.40 med teksten: ’Hej St. Petersborg. Farvel Egypten. Vi skal hjem.’ 36 minutter senere blev ægteparret og deres tre børn ofre for flystyrtet.

Yuri og Olga Shein havde på ferien til Sharm el-Sheikh blandt andet fejret deres ti-års bryllupsdag.

National sørgedag
Rusland meddelte, at landet søndag holdt national sørgedag. I St. Petersborg flokkedes russerne til Pulkovo Lufthavn og Dvortsovaya-pladsen foran paladset for at lægge bamser, blomster og lys til ære for de, der har mistet livet i det, der bliver kaldt for Ruslands værste flykatastrofe.

Alle ofre er endnu ikke blevet fundet.