Derfor tog han en selfie med flykapreren

Den 26-årige Ben Innes fik i går taget et kontroversielt billede sammen med den mand, der havde kapret MS181. Nu fortæller han, hvad der skete om bord på flyet, før han og de øvrige gidsler blev frigivet

Ben Innes forklarer nu, hvorfor han fik taget et billede med flykapreren. Han ville tjekke, om bomben var ægte. Foto: Privat
Ben Innes forklarer nu, hvorfor han fik taget et billede med flykapreren. Han ville tjekke, om bomben var ægte. Foto: Privat

Hvem tager en selfie med en mand, der truer med at at sprænge sig selv og det fly, man er fanget på, i luften med et selvmordsbælte?

Det gjorde såmænd den 26-årige brite, Ben Innes, i går - og med et stort smil på.

Han var blandt de tre passagerer samt fire besætningsmedlemmer, der i går blev holdt som gidsler i en flykapring i Lanarca Lufthavn, indtil gerningsmanden overgav sig. Siden er selfien gået verden over, og nu fortæller Ben Innes, hvorfor han gjorde det:

- Jeg er ikke sikker på, hvorfor jeg gjorde det. Jeg tænkte, at hvis mandens bombe ikke var en attrap, så havde jeg ikke noget at tabe. Så jeg tog chancen med henblik på at få kigget nærmere på bombebæltet, fortæller Ben Innes til britiske The Sun.

Se også: Passager tog selfie med flykaprer

- Jeg fik en af kabinepersonalerne til at oversætte for mig og spørge kapreren, om jeg måtte lave en selfie med ham. Han trak bare på skuldrene og sagde 'OK', så jeg stilte mig ved siden af ham og smilede til kameraet, mens stewardessen tog billedet. Det må være den bedste selfie nogensinde, siger han videre og afslører samtidig, at det egentlig slet ikke var en selfie,  som jo tages af personen selv, men et billede taget af en stewardesse.

  Et egyptisk fly blev tidligere i dag kapret og fløjet til Cypern. (Foto: AP) Tæt på Katastrofe-lufthavnen på Cypern: Krise på krise på krise...

Det hele kan være lige meget
Flyet, som var fra EgyptAir og på ved fra Kairo til Alexandria,  blev hijacked af Seif Eldin Mustafa og tvunget til at lande på Cypern i Larnaca Lufthavn. Mustafa hævdede at have et bombebælte om livet. Senere viste det sig dog, at det var en attrap.

Innes kommer fra Leeds i England, men bor i Aberdeen, og han var på vej hjem fra en forretningsrejse, da hans fly blev kapret af Mustafa.

Innes var blandt de sidste passagerer, der blev frigivet af Mustafa:

- Efter vi havde siddet i Larnarca i en halv times tid og ventet, spurgte jeg om selfien. Jeg tænkte: 'Hvis han sprænger os i luften, så kan det hele jo være lige meget', fortæller Innes til The Sun.

Foto: AP
Foto: AP

Da Innes så 'bombebæltet' tættere på, mistænkte han straks, at det nok var en attrap:

- Så jeg besluttede at sætte mig tilbage på min plads og tænke over mit næste træk.

Kort herefter blev han og de øvrige gidsler befriet.

Sendte billedet fra flyet
Innes' venner fortæller til The Sun, at det ligner ham rigtig godt:

- Kun Ben kunne have taget den selfie! #proud, tweetede et familiemedlem, Sarah Innes i går aftes.

Innes sendte billedet til venner i England, mens han stadig var på flyet, hvor han til en ven blandt andet skrev som kommentar til billedet:

- Du ved, jeg er en type, der ikke laver sjov. Tænd for nyhederne, min ven!'.

Der var 62 personer om bord på flyet, da Mustafa kaprede det i luften 28 minutter efter, det lettede fra Alexandria. Han overgav sig selv til politiets anti-terrorisme-enhed og giv fra flyet med hænderne over hovedet. Der har været meldinger om, at Mustafas motiv var en strid med ekskonen, som han angiveligt bad om at få i tale under kapringen. Det motiv efterforskes nu nærmere.

Efterfølgende sagde den egyptiske udenrigsminister om Mustafa: 'Han er ikke terrorist, han er en idiot. Terrorister er skøre, men de er ikke dumme. Det er denne mand.'

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere