Det ved vi om flystyrtet i Frankrig

150 mennesker frygtes dræbt, efter at et fly fra Germanwings styrtede i Frankrig

Det er endnu uklart, præcis hvad der fik et fly fra Germanwings til at styrte ned i Alperne i det sydlige Frankrig. En lang række faktuelle detaljer er dog kommet frem, blandt andet efter at Germanwings afholdt et pressemøde klokken 15.

Her er, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om flystyrtet:

- Flyet er en Airbus 320 med flynummeret 4U9425 og tilhører Germanwings, som er et lavprisselskab under giganten Lufthansa.

- Der var 150 mennesker ombord på flyet, heraf to babyer og seks besætningsmedlemmer.

- Fransk politi vurderer, at alle har mistet livet i styrtet, og at der derfor ikke er behov for en redningsaktion i de svært tilgængelige alper.

- Flyet havde tidligere tirsdag fløjet fra Düsseldorf til Barcelona, så vidt vides uden problemer.

- Flyet havde planmæssig afgang klokken 9.35, men af uvisse årsager blev flyet forsinket og lettede først 10.01. Efter planen skulle det være landet klokken 11.55 i Düsseldorf.

- Flyet styrtede ned ved Les Trois-Évêchés i nærheden af byen Seyne Les-Alpes.

- Klokken 10:45 havde flyet nået sin maksimalhøjde på omkring 38.000 fod (knap 12.000 meter). Kort efter styrtdykkede det dog pludselig, inden flyet klokken 10.53 mistede kontakten til de franske flymyndigheder i 6000 fods højde.

- Af de 150 ombordværende var mindst én dansk. Derudover er 67 tyskere bekræftet som værende passagerer på flyet. Identiteten på de resterende er endnu ikke fastlagt.

- Blandt de omkomne er en tysk gymnasieklasse på 16 elever og to lærere samt de to operastjerner Maria Radner og Oleg Bryjak.

- Ifølge Airbus havde flyet, der har fløjet siden 1990, fløjet i alt 58.300 timer fordelt på omkring 46.700 flyvninger.

- Flyets kaptajn var ifølge Germanwings en erfaren pilot, der havde 10 års erfaring og 6000 flyvetimer på bagen.

- De franske myndigheder vurderer, at det vil tage dagevis at bjærge alle lig fra nedstyrtningsstedet, som kun kan nås i helikopter eller til fods.

Redningsfolk ankommer til ulykkesstedet. (Video: AP)

- Den ene af flyets to sorte bokse er ifølge den franske indenrigsminister blevet fundet.

- Lufthansa har bekræftet, at der var problemer med lukkemekanismen på flyets fronthjul dagen før nedstyrtningen, men det skulle være lavet inden afgang fra Barcelona. Det formodes ikke, at sådan en fejl kan have været skyld i styrtet.

Grafik: Mikkel Lund
Grafik: Mikkel Lund
 

Opdateres...