Dobbelt selvmordsangreb koster 42 livet i syriske Homs

FN indledte mandag nye forhandlinger om varig fred i Syrien, men de har fra begyndelsen set vanskelige ud

42 har mistet livet i to selvmordsangreb i den syriske by Homs.

Det oplyser syriske stats-tv og den britisk baserede overvågningsgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebene ramte sikkerhedsmyndigheders baser i de to kvarterer Ghouta og Mahatta i Homs. Byen kontrolleres af regeringen i det borgerkrigsramte land. Der er endnu ingen meldinger om, hvem der står bag bomben.

- Angrebene ramte hovedkvarterer, som huser regeringens sikkerhedsenhed og den militære efterretningstjeneste i to centrale distrikter, siger overvågningsgruppens direktør, Rami Abdel Rahman til AFP.

Der er blandt andet en højtstående officer fra efterretningstjeneste blandt de dræbte.

Krigen i Syrien har varet i seks år til marts og kostet hundredtusindvis livet. FN indledte mandag nye forhandlinger om varig fred i landet.

Fredsforhandlingerne har dog ifølge FN's særlige udsending, Staffan de Mistura, været vanskeliggjort af uenighed mellem det syriske regime og oprørsgrupperne om, hvordan møderne skal foregå.

Samtidig er der lørdag morgen meldinger om, at dødstallet efter en bilbombe i byen al-Bab er steget til 77 i alt. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Bomben ramte fredag en oprørsgruppes kommandocenter i den nordsyriske by. Islamisk Stat har taget ansvaret for angrebet.

Det fandt sted, dagen efter at tyrkisk-støttede oprørsgruppe genvandt kontrollen over al-Bab fra IS.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere