Dødelig cyklon tvinger 500.000 på flugt i Bangladesh

20 mennesker er dræbt og en halv million er tvunget fra deres hjem, efter en cyklon har ramt Bangladesh.

I Bangladesh er 20 mennesker bekræftet døde, mens en halv million er blevet tvunget til at forlade deres hjem. Det sker, efter at en cyklon lørdag har ramt den sydlige del af landet og forårsaget store oversvømmelser og jordskred.

Det oplyser myndighederne i Bangladesh ifølge nyhedsbureauet AFP.

Cyklonen, der har fået navnet Roanu, gik i land lørdag omkring middag lokal tid med en vindstyrke på knap 90 kilometer i timen.

- Syv mennesker er druknet som følge af en stormflod nær Banshkhali, hvor flere kystlandsbyer er oversvømmet, siger Shah Alam, politiinspektør i byen Chittagong, til AFP.

Imens er tre mennesker, herunder en mor og hendes datter, druknet på øen Hatiya, efter at vand fra havet oversvømmede deres landsby.

- Op til 20 landsbyer blev oversvømmet, men vandet er ved at trække sig tilbage nu, siger politichef på Hatiya Anisul Haq til AFP lørdag aften lokal tid.

Ifølge lederen af landets katastrofeberedskab, Reaz Ahmed, er flere end 500.000 mennesker blevet evakueret fra deres hjem til sikre centre.

- Vindhastigheden er aftaget, så mange er begyndt at vende tilbage til deres hjem, siger han.

Fredag aften oplyste embedsmænd til AFP, at de var parate til at flytte mere end to millioner mennesker til knap 4000 centre i den sydlige del af landet.

Ekstreme vejrforhold har den seneste uge hærget på tværs af Sydasien.

Også Sri Lanka er det gået hårdt ud over. Her er landet blevet ramt af de kraftigste regnskyl i et kvart århundrede.

Tidligere i denne måned dræbte lynnedslag 59 mennesker på tre dage i Bangladesh, da et tropisk tordenvejr ramte landet før den årlige monsun, der løber fra juni til september.

De fleste af ofrene var landbrugsarbejdere, der blev ramt, mens de arbejdede i rismarkerne i det fattige land.