Annonce:
Annonce:

Dødens hul: Nye optagelser af makaber IS-massegrav

Et vidne fortæller, hvordan helt almindelige mennesker, herunder kvinder og børn, blev kastet i hullet - til tider levende og efterladt til døden

Her dumpede IS ifølge lokale indbyggere tusindvis af lig. Video: AP
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Nyligt frigivne droneoptagelser viser et jordfaldshul i ørkenen syd for Mosul, der menes at indeholder resterne fra tusinder af mennesker dræbt af militante fra Islamisk Stat.

Jordfaldshullet, kendt som 'Khasfa', blev ifølge vidner brugt af ekstremister som 'affaldsskakt' og deres fjender dumpet heri. Nogle blev endda smidt levende i og gradvist opslugt af sandet, lyder beretningerne.

Islamisk Stat: Dødens hul har slugt tusinder af mennesker

En lokal, Mohammed Younis, som nyhedsbureauet AP har talt med, beskriver, hvordan islamisterne linede folk op på række ved kanten af hullet, inden de skød dem, så de faldt derned.

Et andet vidne fortalte tidligere Washington Post, at han ofte så indtørret blod, sko og halvt opløste lig fanget på fremspring nede i hullet.

- Det tog i tusindvis af liv. Det er skræmmende dybt og mørkt, fortæller Muthanna Ahmed, der har arbejdet fem måneder i nærheden af hullet og været vidne til mange af islamisk stats summariske henrettelser på stedet.

Rædselsvækkende fund: - Ikke færre end 400 mennesker er blevet henrettet

Jordfaldshullet menes at udgøre den største massegrav i Syrien og Irak blandt foreløbigt 72 opdagede.

Se optagelserne fra massegraven i klippet øverst.

Fakta om terrorstaten


IS-bossen Abu Bakr al-Baghdadi. Foto: AP

Terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) erobrede i 2014 kontrollen med store dele af Syrien og Irak. På få uger jog nogle IS-krigere den irakiske hær på flugt og erobrede et område på størrelse med Storbritannien. Kort efter udråbte bevægelsens øverste leder Abu Bakr al-Baghdadi et kalifat og begyndte en brutal nedslagtning af alle politiske, etniske og religiøse modstandere.

I efteråret 2014 indledte en amerikansk-ledet koalition Operation Inherent Resolve, der har til formål at nedkæmpe terrorbevægelsen og genetablere irakisk regeringskontrol med de IS-kontrollerede områder. Danmark deltager og har deltaget med blandt andet kampfly, specialstyrker, et radarbidrag og senest et krigsskib til at beskytte amerikanske hangarskibe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: