Dødspilot blev behandlet for selvmordstanker

Andreas Lubitz blev tidligere behandlet for selvmordstanker

Her ses Andreas Lubitz på flyvetur som ung.

Andenpiloten Andreas Lubitz, der tog den skæbnesvangre beslutning at styrte med Germanwings-flyet 4U9525, har tidligere været i behandling for selvmordstanker. Det siger en tysk anklager i Düsseldorf på et pressemøde, ifølge Reuters.

- Andenpiloten var for flere år siden, før han fik flyvelicens - i psykoterapeutisk behandling for udtalte selvmordstanker i et længere tidsrum, siger anklageren og tilføjer, at der i tiden efter har været flere lægebesøg, uden at Lubitz har vist tegn på at være i risiko for selvmord eller aggressivitet mod andre.

150 mennesker døde ved det tragiske flystyrt, der skete tirsdag formiddag, da flyet fløj ind i en klippevæg i de sydfranske Alper. Den franske anklager sagde kort efter fundet af flyets sorte boks i sidste uge, at Andreas Lubitz bevidst styrede flyet med de 150 mennesker om bord direkte i døden.

Se også: Døds-pilots ekskæreste: Han spærrede mig inde på toilet

Anklagemyndighedens talsmand Ralf Herrenbrueck, fortæller, at efterforskerne ikke har fundet nogen indikation på, hvorfor den 27-årige andenpilot styrtede flyet ned. Det skriver VG.

Sådan forløb de dramatiske minutter inden styrtet

Lørdag kom det frem, at Andreas Lubitz angiveligt også havde begyndende synsforstyrrelser. Det kunne true hans fremtidige karriere som pilot. Det skriver New York Times.

Det kom også frem i den tyske avis Bild, at dødspilotens handling kan være planlagt gennem længere tid. Pilotens ekskæreste fortalte nemlig til den tyske avis, at Lubtiz sidste år havde fortalt hende noget mystisk.

- En dag vil jeg gøre noget, der vil ændre systemet, og så vil alle kende og huske mit navn, skal Lubitz angiveligt have sagt til ekskæresten, som også fortalte, at den 27-årige pilot også havde problemer med at styre sin vrede mod flyselskabet Germanwings. Det fortæller ekskæresten til den tyske avis.

Politiet fandt dog ikke noget selvmordsbrev eller lignende, da de ransagede pilotens hjem.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere