Dødspilots far tynget af sorg

Fransk borgmester har mødt Andreas Lubitz' far og fortæller, at han er en ulykkelig og fortvivlet mand

27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)
27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)

Siden det katastrofale flystyrt i de sydfranske alper, hvor den 27-årige andenpilot Andreas Lubitz angiveligt med vilje dræbte 149 uskyldige mennesker, er medierne blevet mødt af fuldkommen tavshed fra andenpilotens familie.

Nu fortæller den franske borgmester, Bernard Bartolini, fra byen Prads-Haute-Bleone, som er en lille fransk byen i nærheden af ulykkesstedet, at han har mødt pilotens far.

Læs også: Dødspiloten købte dyr kærlighedsgave til veninden

Mindehøjtidelighed
Mødet mellem de to skete til en mindehøjtidelighed for pårørende torsdag aften - altså få timer efter, at den franske anklager Brice Robin på et pressemøde samme dag udtalte, at den 27-årige andenpilot med vilje sendte sig selv og 149 uskyldige mennesker i døden.

- Han var tynget af sorg. Han var en fuldstændig ødelagt mand, som bærer ansvaret for al dramaet på sin ryg, sagde Bernard Bartolini om Lubitz' far til den franske tv-station BFM-TV ifølge det britiske medie Telegraph.

- Hans liv er i ruiner. Jeg havde utrolig ondt af ham. Han udtrykte sine følelser, fordi han også har mistet en, han elskede, men også fordi, at hans søn måske er årsagen til hele denne tragedie, fortsatte borgmesteren.

Det er dog ikke kun den franske borgmester, der har ondt af Lubitz' far. En af de amerikanske flyofres far udtalte tidligere på ugen til The Guardian, at han ikke bærer nag mod hverken Lubitz' eller hans familie.

- Jeg har ingen vrede rettet mod Andreas Lubitz og min tanker går til hans familie, sagde Robert Tansill Oliver, hvis 37-årige søn, Robert Oliver Calvo døde i flystyrtet.

Læs også: Dansk læge: Derfor risikerede dødspilot jobbet

Desperat kaptajn
Den 27-årige andenpilot Andreas Lubitz ændrede angiveligt automatpilotens højdemål på Germanwingsflyet fra 38.000 fod - omkring 11,6 kilometer - til 96 fod - blot 29 meter, da hans kaptajn var på toilettet.

En handling, der sendte flyet og de ombordværende direkte i døden i bjergområdet i Sydfrankrig.

Tidligere i dag kunne Ekstra Bladet berette om nye informationer om de sidste minutter, inden flyet blev knust mod en bjergside i Alperne. Oplysningerne stammer fra et udskrift af lydoptagelserne fra flyets sorte boks, som den tyske avis Bild er kommet i besiddelse af.

Udskrifterne viser, at Lubitz angiveligt lokkede kaptajnen Patrick Sondheimer på toilettet, så Lubitz selv kunne overtage styringen. Da Lubitz nægter at lukke kaptajnen tilbage ind i cockpittet, banker kaptajnen hårdt på døren og bliver mere og mere desperat. 'For Guds skyld, åbn døren' og senere 'Åbn den skide dør!' lød det fra den desperate kaptajn ifølge Bild.

Læs mere: Nye oplysninger: Her er kaptajnens sidste ord til dødspilot

Læs om nogle af ofrene for Andreas Lubitz' handling herunder ved at trykke på de farvede felter på grafikken. De dræbtes placering i flyet er rekonstrueret efter den passagerliste fra flyet, som flere internationale medier er kommet i besiddelse af.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: AP)
2 af 2 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)