Dødstal efter Ecuador-jordskælv nærmer sig nu 300

Det værste jordskælv i Ecuadors nyere historie har kostet 272 mennesker livet, mens 2527 er blevet såret

Se optagelser inde fra en butik da jordskælvet sker. (Video: AP)

Dødstallet efter et voldsomt jordskælv i Ecuador fortsætter med at stige.

Mandag morgen dansk tid oplyser landets præsident, Rafael Correa, at mindst 272 er omkommet. Tallet frygtes at stige yderligere tilføjer han.

Tidligere lød det fra landets vicepræsident, Jorge Glas, at 246 mennesker havde mistet livet. Samtidig meldte han om en firedobling i antallet af kvæstede til 2527 ifølge blandt andre nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Vicepræsidenten besøgte søndag det hårdest ramte område i landet.

Lørdag ramte det værste jordskælv i Ecuadors nyere historie det sydamerikanske land. Adskillige bygninger og veje er kollapset i en række byer.

Jordskælvet har ud over at koste mange menneskeliv forårsaget store materielle skader i blandt andet havnebyen Guayaquil.

Præsident Rafael Correa befandt sig i Italien, da nyheden om skælvet kom. Han er fløjet direkte hjem.

- Vores førsteprioritet er at redde mennesker ud af murbrokkerne. Alt kan genopbygges, men liv kan ikke erstattes, og det er det, der gør mest ondt, skrev præsident Correa på Twitter ifølge Reuters.

Skælvet ramte lørdag ud for landets stillehavskyst med en styrke på 7,8.

Bygninger i Ecuadors hovedstad, Quito, der ligger cirka 300 kilometer derfra, begyndte at svaje, og indbyggere løb ud af deres huse mange steder, da rystelserne bredte sig.

Men det er i områderne tættere på epicentret, at skaderne er størst.

Ifølge Geofysisk Institut i Ecuador er der "betydelige" materielle skader i Manta og Esmaralda i nærheden af epicentret. Det samme er gældende i Guayaquil, der ligger lidt længere sydpå.

Myndighederne i landet har indført undtagelsestilstand efter jordskælvet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere