Annonce:
Annonce:

Dødstal efter Mekka-tragedie stiger til 769

- 769 blev dræbt. Det er en stigning på 52 i forhold til det seneste oplyste tal, siger Saudi-Arabien.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Antallet af dræbte ved et panikløb uden for den hellige by Mekka torsdag var lørdag steget til 769, siger Saudi-Arabiens sundhedsminister, Khalid al-Falih, til Reuters.

- Den seneste opgørelser er på 769 dræbte. Det er en stigning på 52 i forhold til det senest oplyste tal, siger Falih, der lørdag holdt pressekonference.

- Tallet er opdateret med dem, der er døde på forskellige hospitaler siden episoden, siger ministeren.

- Antallet af sårede er på 934, siger han.

Myndighederne i Saudi-Arabien er blevet udsat for hård kritik efter tragedien. Især Iran har beskyldt Saudi-Arabien for fatal fejlhåndtering af den vigtigste begivenhed i den muslimske kalender.

Annonce:

Iran bebrejder saudiaraberne, at der var alt for mange sikkerhedsbrister, og det pressede lørdag på for at få de saudiarabiske myndigheder til at komme med flere oplysninger om over 340 savnede iranske statsborgere, som deltog i pilgrimsfærden.

Øjenvidner siger, at de saudiarabiske politifolk, der skulle dirigere pilgrimmene gennem området, ikke var ordentligt uddannede og ude af stand til at kommunikere med de mange af udlændinge, som var trængt sammen på et meget lille sted.

Saudi-Arabiens øverste religiøse leder mener imidlertid, at panikløbet var ude af menneskelig kontrol. Det skriver Saudi Press Agency lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den religiøse leder, Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh, mener ikke, at landets kronprins og indenrigsminister, Mohammed bin Nayef, er ansvarlig for, hvad der skete.

- Man kan ikke stilles til ansvar for ting, som mennesker ikke kan kontrollere. Skæbnen er uundgåelig, sagde han til kronprinsen under et møde i byen Mina ifølge Saudi Press Agency.

Annonce:

Saudi-Arabien har igangsat en undersøgelse af katastrofen, som begyndte omkring klokken 08.00 torsdag på en af hovedruterne, der fører til Jamarat gennem Mina-lejren.

Mina ligger omkring fem kilometer fra Mekka. Det er i Jamarat, at pilgrimmene rituelt kaster sten mod de tre søjler, som symboliserer Satan.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: