Dødstal stiger efter selvmordsangreb på irakisk stadion

Fredagens selvmordsangreb på et fodboldstadion i Irak koster fortsat liv. Mange af de dræbte var teenagere

Dødstallet stiger fortsat, efter at en selvmordsbomber fredag sprængte sig selv i luften i en menneskemængde, netop som en lokal fodboldkamp var fløjtet af i landsbyen al-Asriya syd for den irakiske hovedstad, Bagdad.

Unavngivne kilder i henholdsvis sikkerhedstjenesten og sundhedsvæsenet oplyser til nyhedsbureauet AP, at dødstallet har nået 41, mens yderligere 105 er sårede. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Fredag aften lød dødstallet på 25.

Imens fortæller en embedsmand i Babil-provinsens sunhedsdirektorat til AFP, at 32 er døde, og at 84 er sårede, hvoraf de 12 er i kritisk tilstand.

- 17 af de dræbte er drenge i alderen fra ti til 16 år, siger han.

Også landsbyens borgmester, Ahmed Shaker, en af dennes livvagter og fem medlemmer af de irakiske sikkerhedsstyrker er blandt de dræbte.

Selvmordsbomberen sprængte sig selv i luften, idet borgmesteren var ved at overrække pokalen til kampens vindere.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet, men den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har tidligere stået bag lignende angreb.

Området omkring al-Asriya og Iskandariyah syd for Bagdad er tidligere blevet kaldt "dødens trekant". Det er et område med både sunni- og shiamuslimer, som gennem de seneste ti år har været meget plaget af sekterisk vold.

Det er lykkedes irakiske sikkerhedsstyrker at presse Islamisk Stat ud af området, men der er stadig jævnlige bombeangreb og anden form for vold.

Eksperter og iagttagere har advaret om, at efterhånden som Islamisk Stat bliver presset ud af nogle af de områder, de tidligere har kontrolleret i Irak, vil de igen ty til deres gamle guerillataktik og øge antallet af selvmordsangreb mod civile mål.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere