Dødstal stiger til 1805 efter jordskælv

Antallet af omkomne i det voldsomme jordskælv fortsætter med at stige, mens tusinder er meldt kvæstet

Dødstallet er steget til 1805 (video: AP)

Dødstallet efter lørdagens jordskælv i Nepal er nu oppe på 1805, oplyser en talsmand fra landets indenrigsministerium til Reuters.

Foruden de mange dræbte er 4718 personer meldt kvæstet, lyder den seneste opdatering natten til søndag dansk tid.

Det er frygten, at dødstallet vil stige yderligere. Tidligere har Nepals informationsminister, Minendra Rijal, ifølge nyhedsbureauet dpa sagt, at antallet af døde efter skælvet kan nå op på 4500.

Også i Indien, Bangladesh og Tibet blev der lørdag meldt om omkomne.

Foruden de menneskelige omkostninger er også historiske nepalesiske bygninger blevet pulveriseret i rystelserne.

Nepals regering har bedt om hjælp udefra til at håndtere konsekvenserne af det voldsomme jordskælv, som er det værste i landet i mere end 80 år. Det blev målt til styrke 7,8 ifølge USA's Geologiske Overvågning. Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.

Danmark har frigivet op til fem millioner kroner fra en nødhjælpspulje, som kan bruges af ngo'er, der er til stede i området.

- Der er 30 unge danskere, der har søgt tilflugt på den danske ambassade. Det er 30 danskere, hvis hoteller i den gamle bydel er ødelagt, siger Mogens Jensen. Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 18:39 Danmark frigiver fem millioner til nødhjælp i Nepal

Befinder du dig i Nepal? Send os dit tip på en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.


Også på de sociale medier begyndte videoer af jordskælvet at dukke op umiddelbart efter det skete

Borgerservice hos Udenrigsministeriet i Danmark har natten til søndag fortsat ikke kendskab til, at danskere skulle være blandt de dræbte i katastrofen.

Der er heller ikke oplysninger om, hvor mange danskere der er savnet efter katastrofen.

Mellem 200 og 400 danskere formodes at være i Nepal. 125 af dem er registreret på den såkaldte danskerliste, hvor rejsende selv har registreret deres ophold i landet.

Omkring 300.000 turister menes at være i Nepal for at trekke eller bestige bjerge. I området ved Mount Everest har jordskælvet udløst flere kraftige laviner.

Se også: Er du okay? Google og Facebook hjælper katastroferamte

Nepal, der arealmæssigt er et lille land med 30 millioner indbyggere, hører til blandt de allerfattigste og er præget af stor social ulighed og dybe politiske kløfter.

Mange huse og bygninger er dårligt bygget i den fattige nation, der ligger højt oppe i Himalaya.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere