Dødstallet stiger efter terror-angreb: 86 mennesker dræbt

Ankara er lørdag blevet ramt af et terrorangreb. Første melding var 20 dræbte, men nu bekræfter sundhedsministeren over for Reuters, at 86 har mistet livet

Se en af bomberne eksplodere her (Video: Melike Tombak; volunteer citizen journalist from dokuz8)

Er du dansker i Ankara? Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Antallet af døde i Ankara stiger og stiger.

I første omgang lød meldingen på 20 dræbte, men den tyrkiske sundhedsminister har netop bekræftet, at tallet er langt højere. Hele 86 mennesker er døde, oplyser sundhedsminister Mehmet Müezzino.

Ministeren siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at 62 omkom ved selve attentatet, og at 24 senere har mistet livet af deres skader.

186 mennesker er såret

Der er samtidig stærke beviser for, at to selvmordsbombere stod bag angrebet.

- Der er meget kraftige tegn på, at angrebet blev udført af to selvmordsbombere, siger Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu.

Foreløbig har ingen taget skylden for angrebet. Davutoglu siger, at Islamisk Stat, militante fra den forbudte kurdiske bevægelse PKK og det venstreorienterede parti DHKP-C er potentielle mistænkte, skriver Reuters.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice har de haft kontakt med alle på deres såkaldte danskerliste, som alle er udskadte. Efterfølgende har Udenrigsministeriet talt med hospitaler, og kan bekræfte, at der ikke er nogle danskere involverede.

Angiveligt er eksplosionerne sket ved to indgange til byens centrale banegård, hvor det regeringsfjendtlige HDP-parti var samlet for at holde en fredsmarch.

Her kan du se video optaget umiddelbart efter terrorangrebet (video: AP/DHA)

Ifølge den tyrkiske regering er der tale om et terrorangreb, og den tyrkiske premierminister Ahmet Davutgolu skal derfor senere på formiddagen holde møde med sin viceminister.

Fredsmarch afbrudt
Fredsmarchen var arrangeret i protest mod konflikten mellem den tyrkiske stat og en militant gruppe med sympati for PKK, men blev efterfølgende aflyst som følge af bomberne.

Det pro-kurdiske parti HDP's leder har allerede fordømt terrorangrebet i Ankara og har givet skylden til regeringen.

Myndighederne efterforsker sagen som et terrorangreb udført af en eller flere selvmordsbombere.

Terrorangrebet har rystet den tyrkiske hovedstad. (Video: AP/DHA)