Dødstallet stiger efter Tyrkiet-eksplosioner

De tyrkiske myndigheder meddeler nu, at dødstallet er oppe på 95 efter eksplosionerne i Ankara

På tyrkisk tv er det ikke muligt at se billeder fra terrorangrebet. Her kan du se, da en af bomberne eksploderede midt i en fredelig demonstration (video: Melike Tomba/Dokuz8)

Efter at to eksplosioner ramte en demonstration i Ankara lørdag morgen, fortsætter dødstallet med at stige.

Antallet af døde er nu ifølge de officielle tal oppe på 95 og 246 personer er meldt såret.

Bomberne sprang under en fredsmarch i Ankara, og i første omgang lød det, at der var 20 dræbte. Men i løbet af lørdagen er dødstallet steget til 95.

Krig & katastrofer - 10. okt. 2015 - kl. 20:35 Ekspert om Tyrkiet-eksplosioner: Derfor er der mistanke mod præsident

Tallene kan være højere

Den tyrkiske lægeforening, Turkish Medical Association har medlemmer på alle hospitaler og skadestuer i Ankara, og de frygter, at antallet af sårede kan være langt højere.

- Samler vi de tal, som vi har fået fra vores medlemmer, er antallet af sårede langt højere, end det som regeringen har meldt ud, siger generalsekretær i Turkish Medical Association, Ozden Sener til Ekstra Bladet.

Ifølge foreningen er 459 personer såret efter eksplosionerne.

Krig & katastrofer - 10. okt. 2015 - kl. 12:49 Her eksploderer terrorbombe midt under fredsdans

Demonstranter på gaden

Tusinder af demonstranter var lørdag aften samlet i Istanbul, hvor de råber slagord mod den tyrkiske regering, som de giver ansvaret for bombeangrebene.

- Gå af, Erdogan, lød et af demonstranternes slagord mod præsident Recep Tayyip Erdogan.

- Mordere AKP, råbte de med henvisning til Erdogans regeringsparti, AKP, mens andre råbte opfordringer til den militante kurdiske PKK-bevægelse om at hævne angrebet.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at omkring 10.000 demonstranter var samlet i det centrale Istanbul.

Må ikke rapportere fra hændelsen

Det tyrkiske radio- og tv-råd RTUK har samtidig besluttet i henhold til deres lovgivning at nedlægge forbud mod rapportering fra begivenhederne i Tyrkiets hovedstad lørdag formiddag. Det skriver rådet på deres hjemmeside.

Rådet forklarer i udmeldingen, at forbuddet er til for at forhindre frustrationer og opildne yderligere til had og kampe blandt befolkningen og ikke mindst de militante grupperinger, der findes i landet.

Ingen har taget skylden

Ifølge Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, er der meget kraftige tegn på, at angrebet blev udført af to selvmordsbombere.

Foreløbig har ingen taget skylden for bombeangrebet, men Premierminister Davutoglu, siger følge Reuters, at Islamisk Stat, militante fra den forbudte kurdiske bevægelse PKK og det venstreorienterede parti DHKP-C er mistænkte for at stå bag.

Konflikt med PKK
Angrebet kommer på samme tidspunkt, som konflikten mellem den tyrkiske regering og den kurdiske organisation PKK er blusset op igen.

Over 140 tyrkiske politifolk eller soldater er blevet dræbt af kurdiske oprørere.

Tyrkerne har til gengæld gennemført bombeangreb mod kurdiske mål i grænseområdet til Irak og, det har kostet op mod 1700 militante kurdere livet.

Sikkerheden i Tyrkiet er i forvejen skærpet, da der er parlamentsvalg d. 1 november.